William Stirzberg

Från Ereb Altor
Hoppa till: navigering, sök

Tidigare hertig av Slättebo. Var ursprungligen baron i Dreverike men som tack för sina insatser som kapare under Sjökriget mot Felicien utsågs han till ny hertig av Slättebo. Den tidigare hertigen Obrian Borvix stupade under Sjöslaget vid Selim 392 e.O. utan arvingar. William gifte sig med hertigens änka.

Fraxinus skrev:

En av dessa kapare är en Baron William av Hertigdömet Dreverike. Han dubbas till hertig av Slättebo (då detta hertigdöme också står utan arvinge efter slaget vid Selim) sedan han genom att rekviderat tre fiskebåtar påbörjat en karriär som kapare som gjorde honom till en av de få framgångsrika Zorakiska sjökrigare under det Feliciska kriget. Han uppgraderade sina styrkor och fartyg hela tiden. Med sina första tre fiskebåtar överraskar han ett feliciskt krigsfartyg i den örika och dimmiga kusten i södra Dreverike. Och så fortsätter det. När hans eskader består av tre -fyra snabbseglande Feliciska krigsskepp går han ut och jagar Feliciska kapare i hela Zorakiens kustområde. Han överlever till freden och har så smått blivit en legend bland de Zorakiska kustborna och får sitt hertigdöme (för att stärka Kungens egenpopularitet). Även han gifter sig med änkan till den förra hertigen till Slättebo.
Denna änka är dock ej särdeles ung längre om än fortfarande ganska vacker. Hon lär ha tagit sin forne makes frånfälle med jämnmod i synnerhet efter att ha skådat sin nye unge blivande make, Baron William. Det är från detta par som Hertig Anvil av Slättebo härstammar. [1]