Regaliegardet

Från Ereb Altor
Hoppa till: navigering, sök

Behöver redigeras...

Dold under namnet till den gamla Regalieorden har de zorakiska kungarna Girloff III och hans son Valien VII skapat den 1.a legionen av Regaliegardet. Denna militära legion är en elitinfanteristyrka om 3600 man understödd av 600 bågskyttar eller armborstskyttar och 600 man tross. Den ska fungera som en elitenhet på land men den har också en specialinriktning mot sjöstrid och marin landstigning.

1. legionens grundutrustning är en sorts ringbrynja med förstärkningar vid axlarna samt (vid landstrid) med vadderad tunika under. På benen har man metallskenor. Hjälmen är av halvöppen (corinthisk) typ. Svärdet är en sorts Falchion (som gemenligen av soldaterna kallas kejserlig falchion). Man har också en stridspjut som även fungerar som kastspjut. Samt en dolk. Skölden är av scutatamodell.

(Hjälmen ändrat till en Babuta: http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic.php?p=12331#p12331)

2.a legionen av Regaliegardet tillkom på order av Girloff den III för att möta hotet från Svarta Tornet i bergen och samt förstärka den första legionens landstridförmåga. Den 2.a legionen är experter i strid i skog och berg samt ska vara experter på att kunna möta kavallerianfall. Även den 2.a legionen efterföljs av 600 bågskyttar och 600 man i tross. Den 2.a legionens soldaters utrustning är som den 1.a legionens men med undantaget att spjutet är betydligt längre och av Bardisanmodell bland annat för att kunna möta kavalleriattacker. Det säger sig själv att ett sådant spjut inte går att kasta.

Slår man samman de båda enheterna får man en mördande effektiv enhet där 2.a legionens långa spjut håller kavalleri och svartfolk på avstånd samtidigt som 1.a legionens kortare spjut kan orsaka stor manspilla även på längre avstånd som kastvapen. Efter att eventuellt ha kastat sina spjut hugger sedan 1.a legionens män in med sin falchioner.

Scutatasköldarnas överlappande förmåga bildar ett formidabelt skydd mot pilar och ställda i sköldpaddsformation skyddar de även bra mot dalkernas pilregn.

Från forumet: http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic.php?p=38960#p38960

Om garnisonstäder: http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic.php?p=16830#p16830