"Harandulo" och "S:t Amund": Skillnader mellan sidorna

Från Ereb altor
(Skillnad mellan sidor)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ingen redigeringssammanfattning
 
(Skapade sidan med 'Kategori:Personer Kategori:Caddo Kategori:Lysande Vägen S:t Amund (d. ''káso Amondo'', 88-167 e.O.) var en dalkisk munk som ingick i den ursprungliga hierarkiska...')
 
Rad 1: Rad 1:
[[Kategori:Städer]]
[[Kategori:Personer]]
[[Kategori:Erebos]]
[[Kategori:Caddo]]
[[Kategori:Lysande Vägen]]
[[Kategori:Lysande Vägen]]
Stad i [[Erebos]] på [[Beyural]]. Känd för sina goda landmusslor. Ett centrum för [[Lysande Vägen]] i landet. [http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic.php?p=38541#p38541]
S:t Amund (d. ''káso Amondo'', 88-167 e.O.) var en dalkisk munk som ingick i den ursprungliga hierarkiska ledningen för [[Orden till Odos minne]]. Han verkade som missionärsmunk i både Zorakin och Jorpagna, men ägnade slutet av sitt liv åt studier och bokskrivande. År 154 e.O. färdigställde han tillsammans med tretton andra solmunkar en apidiol på en ö i sjön Abo (som gränsar de fyra kantonerna Addo, Adamio, Immo och Ovi). Till en början kallades apidiolen helt enkelt ”Abo kloster” men efter att Amund dött och blivit gudomligförklarad bytte det namn till S:t Amundsklostret. Samtliga munkar i apidiolen tillhörde Orden till Odos minne, så när orden 199 e.O. lämnade kyrkans gemenskap tillföll klosterbyggnaden orden som nu tog namnet ”[[2:a Orden till Odos minne]]”.

Versionen från 16 september 2016 kl. 05.53

S:t Amund (d. káso Amondo, 88-167 e.O.) var en dalkisk munk som ingick i den ursprungliga hierarkiska ledningen för Orden till Odos minne. Han verkade som missionärsmunk i både Zorakin och Jorpagna, men ägnade slutet av sitt liv åt studier och bokskrivande. År 154 e.O. färdigställde han tillsammans med tretton andra solmunkar en apidiol på en ö i sjön Abo (som gränsar de fyra kantonerna Addo, Adamio, Immo och Ovi). Till en början kallades apidiolen helt enkelt ”Abo kloster” men efter att Amund dött och blivit gudomligförklarad bytte det namn till S:t Amundsklostret. Samtliga munkar i apidiolen tillhörde Orden till Odos minne, så när orden 199 e.O. lämnade kyrkans gemenskap tillföll klosterbyggnaden orden som nu tog namnet ”2:a Orden till Odos minne”.