Kunskapsakademin

Från Ereb Altor
Hoppa till: navigering, sök

Grundad år 333 e.O, står idag Marukands kunskapsakademi som en pelare av vetenskap och skolning i Handelsalliansen. Akademin har cirka 300 medlemmar, varav ett antal alver, och styrs av "kunskapsrådet" bestående av de 20 klokaste männen i akademin. Den nuvarande ledaren heter Aarak Zorek och har suttit på posten i över 25 år.

Kunskapsakademin har även en magisk filial, kallad "Vävarorden", vilken består av ett 30-tal magiker. Det är enbart via vävarorden man kan bli rekryterad till flottan och få äran att kontrollera de stora skeppen. Dessa "Vindvävare" är högt aktade (och fruktade) medlemmar i Marukands överklass.

Akademins världsliga del är ingen öppen skola utan istället en samling lärda personer som tar upp lärlingar. Att hitta en patron i kunskapsakademin garanterar nästan att ynglingen får den bästa möjliga utbildningen i Alliansen, undantaget den högt uppskattade Káldakskolan utanför Marukand.

Kunskapsakademins bibliotek är enormt, med cirka 7000 böcker och 10 000 skriftrullar samlade i ett fem våningar högt torn inne på akademiområdet. Här finns mycket av österns historia och kunskaper samlade.