Gishna

Kända eller nämnvärda karaktärer i Ereb Altor. Allt från elaka svartalfshövdingar till fagra alvdrottningar.
Post Reply
User avatar
skaraborgarn
Barbisk Hövding
Posts: 932
Joined: 2019-05-25 09:34
Location: Skaraborg

Gishna

Post by skaraborgarn »

Gishna

Bakgrund
Gishna föddes och växte upp som en vanlig grottorchkvinna tills hon blev med några andra kvinnor tillfångatagna av bergsorcher. I två år framlevde Gishna som slav men undkom slaveriets värsta förhållanden. Med orchiska mått mätt så är Gishna en intelligent och mentalt stark person och hon lärde sig att hålla sig undan att vara sysselsatt men också att göra sig behövd. Gishna lärde sig ganska snart enklare läkekonst. Bergsorcherna visade heller igen större intresse för sina slavar då de var i en mycket expansiv fas under sin målmedvetne hövding Kulvur. En dag fick Gishna order att ta hand och sköta en tillfångatagen människa, en adelsman som bergsorcherna hoppades få lösensumma för.

Fången var dock svårt sårad och Gishna fick vara hans sköterska. Fångenskapen och närheten till varandra gjorde att Gishna och riddaren utvecklade en relation som sedan fullbordades fysiskt. Tillsammans flydde de men Gishna trakasserades och avskyddes av de flesta människorna. Bland annat tog riddarens familj och i princip försköt honom. Inte blev det bättre av att hon födde två barn, en pojke och en flicka.

Paret fick i uppdrag att försöka få tillstånd en allians med vättar och andra svartfolk som ogillade bergsorcherna. Detta lyckades och Gishna tog med magisk hjälp död på Kulvur. Barnen Gishna är mor till visade sig kunna lära sig magi och hon och riddaren följde med till den akademi barnen skulle studera vid. Gishna gav sedan liv till två tvillingdöttrar. Även dessa har visat sig kunna lära sig magi. Med sin make lever Gishna vid akademin och anlitas ibland av magikerna för olika uppdrag. Hennes kunskap om svartfolk boende under jorden grottorcher och vättar har fyllt en och annan kunskapslucka.

Karaktär
Gishna är en mycket ovanlig orch. Hon har lärt sig den svåra och hårda vägen som slav att uthärda solens ljus och har på grund av sin tid som slav utvecklat ett mycket stort behov av frihet. Bäst trivs nog Gishna när hon med magisk hjälp får göra sig osynlig och flyga ut i på himlen någon mörk kväll. Hennes relation med sin mänsklige make har gjort att hon utvecklat den egenskap som väl bäst kan kallas kärlek. Hon är fäst vid sina barn men låter på orchiskt vis barnen få ganska stor självständighet. De flesta orchmödrar låter sönerna växa upp och har med mänskliga mått ingen större kontakt med dessa. Döttrarna har hon närmare kontakt med. Hon anser att detta är naturligt och maken låter henne sköta familjelivet på orchiskt sätt. Sonen har utvecklat den butterhet och vildhet som utmärker halvorcher medan döttarna brås på sin mor, sagt med beröm de är nästan lika vackra som hon.

Sin make är hon stolt över. Fast innerstinne skulle hon nog vilja att han var lika hård som en svartfolkskrigare. Men han har dräpt alver och segrat i blodsgång så han är en riktig krigare i hennes ögon.
Gishna gillar frihet men det är främst hennes egen Bland andra svartfolk börjar hon alltid försöka få makt eller en framskjuten position. Som alla svartfolk avskyr hon alver, några av dessa har skadat och försökt döda henne. Hon ogillar dvärgar och de flesta människor men även bergsorcher. Hon föredrar magikerna som accepterar henne och maken men också grottorcher och vättar. Älvfolk skulle hon aldrig samarbeta med. Magi fruktar hon inte men är som alla svartfolk något vidskeplig. Gishna vet dock att man bäst lever med människor genom att anamma deras seder. Hon talar människornas tungomål med en stark brytning. Hon har lärt sig läsa och skriva något. Tänka i nya banor har alltid hjälpt Gishna. Gör det oväntade så vinner du menar hon på.

Utseende
För att vara orch är Gishna mycket vacker, grottocherna är de mest människoliknande orcherna och även folk som ogillar svartfolk har sagt att hon är vacker. Hon skulle nog kunna tas för en människa om det inte vore för de spetsiga små öronen, de stora tänderna i underkäken samt att hon liksom flesta orcher inte har något hår. Hennes sotsvarta hud och röda ögonen delar hon med alla orcher. Sitt utseende har gjort att hon lyckats bli en självklar medelpunkt då hon träffar andra orcher men också låtit de värsta fördomarna om svartfolk komma av sig. För att vara orch ler hon ofta. Om det är medfödd egenskap eller för att hon inser att människor gillar personer som ler må vara osagt.

Gishna föredrar att gå klädda i skinnbyxor en stor tunika och stövlar. Är hon i kontakt med människor brukar hon ofta ha på sig en stor mantel med huva. Hon kan klä upp sig om hon vill men parfym och smink begriper hon sig inte på.

Föremål
Gishna har ett magiskt bälte som gör att hon kan vara såväl osynlig som flyga. Hon måste dock vara naken för att när hon ska vara osynlig.


Äventyrsförslag

RP träffar orchkvinnan och hennes make när de är på äventyr. Nu ställs deras fördomar om orcher på prov.

RP har kontakter med den magikerakademin Gishna lever vid. De får i uppdrag att arbeta tillsammans.
Post Reply