Magiakademier i Ereb

Övrigt om Ereb Altor
birkebeineren
Admin
Inlägg: 7244
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Magiakademier i Ereb

Inlägg av birkebeineren »

Gillar idén om denna ensamma dödsriddare som på något vis lämnat Palinor. Han tjänar altså på sitt sätt Etin och vill bekämpa Häxmästaren och odöda krafter? Och med echtisk hjältemod även ofra sin egen existens som odöd i kampen?

Men hur då med "skelettakademin"? Har dödsriddaren och hans levande släktning skapat en plats där nekromantiker animerar skelett med målet att bekämpa Häxmästaren eller är det en mera traditionell akademi där nekromantiker utbildas och med animering av skelett som specialitet?

Om målet är att det första alternativet lär rekryteringen av magiker och medel till dessa vara ganska riktat. Det andra alternativet ger en lite större rekryteringsbas men då måste troligen det egentliga målet vara dold för studenterna och ledningen på annat vis vara tjänt med att utbilda nekromantiker, som att ta del av nya erfarenheter och forskning samt ha en grund att rekrytera från för den egentliga saken.

Sen är frågan hur platsen döljer sin existens gentemot omvärlden, för det lär den behöva göra då det att bedriva nekromanti är något LV aktivt bekämpar (förutom då palinisterna) och ses på av allmänheten som något ont. Är det en plats som inte verkar vara kopplad till varken nekromanti eller S:t Palins Orden, eller döljer sig nekromantibiten bakom det att vara ett säte för palinister? Det sista kan vara möjligt men då handlar det om ett farligt dubbelspel eftersom S:t Palins Orden redan är mistänkt för att bedriva nekromanti. Då gäller det att dölja sin nekromantiverksamhet bakom en annan nekromantiverksamhet och att även dölja detta för den man döljer sig bakom. För S:t Palins Orden lär inte veta något om den förflugna dödsriddaren och hans agenda, eller?

Komplicerad det här... :P
Användarvisningsbild
Albrekt
Hynsolgisk Shaman
Inlägg: 439
Blev medlem: 2008-11-22 14:08
Ort: Jakarta, Indonesien

Re: Magiakademier i Ereb

Inlägg av Albrekt »

Ja, lite idéer med potential att kunna passa ihop, men som behöver lite arbete. :mrgreen:

Är den återvändande palinriddaren dödsriddare?
Traditionellt blir alla dem som återuppväcks i Palinor dödsriddare. Jag tycker dock att palinist-sonen i den här historien inte borde vara en sådan. Som redan pekats ut så är dödsriddare för mäktiga. Och varför skulle en dödsriddare specialisera sig på att animera skelett, istället för banemän? Nej, det går inte. Så det skulle kunna vara så att hans återuppväckelse var så tidig i Palinors historia att de inte visste vad de gjorde: de experimenterade med olika sätt att återuppväcka fallna bröder. Alternativt så gick något snett under ritualen och resultatet blev fel. Han blev någon slags gast eller spöke. Att han lyckas flytta sig geografiskt från Palinor till Kardien skall också beaktas. Osaliga odöda binds vanligtvis till den plats de dog eller återuppväcks, har jag för mig. Detta skulle kanske kunna förklaras med hans hemlängtan och kärlek till familjen, som kanske ger hans ande kraft att manifestera sig hemma i Kardien på något sätt.

Är akademin etinstrogen?
Jag tror att jag ser den drivande kraften i både den odöde palinisten och hans yngre ättling som desillusionering. Den odöde återuppväcktes mot sin vilja och förstod endast efter sin död vad hans orden sysslar med. Han är alltså inte längre palinist själv. Hans egen upplevelse av livet efter döden är antagligen mycket annorlunda mot vad hans tro förkunnat, så tron har antagligen tagit sig en törn. Han känner sig orättvist behandlad och ser det kanske som att den nu förhatlige Etin driver med honom.

Den yngre ättlingen desillusioneras av det Andra Kriget mot Svarta Tornet. Nära-döden trauma och synen av odöda horder har fått honom att tro att människorna (och Tornriddarorden) inte fattar magnituden av det hot som Häxmästaren utgör. Han ser kyrkan och tornriddarna som inbilska och korrupta, mer intresserade av egna hierarkier än att verkligen förgöra Svarta Tornet, en gång för alla. Bara han själv förstår.

Var kommer nekromanti-kunskapen ifrån?
Den odöde f.d. palinisten kan ha snappat upp kunskaper om att framkalla skelett från sin tillvaro i den skugg-värld han befinner sig i som odöd. Han kan ha haft tillgång till andra osaliga andar som delgett sådan information. Denna kunskap lärs nu ut i akademin. Men vem kan rekryteras för detta? Fanatiska LV-trogna häxjägare, folk som ogillar kyrkan, eller unga magiker som helt enkelt vill lära sig nekromanti?

Behövs Palinor-kopplingen?
Kopplingen till Palinor är häftig och denna skelett-akademi skulle kunna utgöra ett äventyr för RPna som, när det avslutas (med akademin förgörelse?), ger RPna ledtrådar som gör att SL kan börja en helt ny kampanj i Palinor. Å andra sidan är det kanske att komplicera saker och ting för mycket. Skelett-akademin skulle kunna förklaras som att ha startats endast av den desillusionerade tornriddaren. Han söker i så fall själv upp kunskapen om skelett, kanske genom att helt enkelt betvinga en grupp mindre mäktiga nekromantiker med våld, eller genom en faustisk överenskommelse med en konkurrent till Häxmästaren, kanske t.o.m. med Imária?
Mikael
Admin
Inlägg: 5154
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Re: Magiakademier i Ereb

Inlägg av Mikael »

Det här artar sig, gillar idéerna Albrekt.
Snibben
Barbisk Hövding
Inlägg: 1135
Blev medlem: 2008-01-26 13:27
Ort: Uppsala

Re: Magiakademier i Ereb

Inlägg av Snibben »

Drahcon skrev: 2021-06-10 10:49 Håller med dig Snibben.
"Misslyckade experiment" eller de dödsriddare som ångrade sitt beslut och sedan blev avtagen dess kraft (och "nedgraderad") till vanligt skelett.
Jag funderade på de misslyckade experimentskeletten eller de 200 skeletten. En förklaring kan vara att ädlingen har misstolkats ordens läror. Han ser att alla kan återuppväckas som skelett och detta har tolkats om dels från Palinordnens läror att de främsta skall kunna tjäna igen och dels från Gyllene bokens ord om de dödas uppståndelse. Han kan alltså inte se skillnaden på dödsriddare och skelett utan ser sig som en ledare som ser till att de troende blir återuppväckta efter döden - Sekt? Ja!
birkebeineren
Admin
Inlägg: 7244
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Magiakademier i Ereb

Inlägg av birkebeineren »

Låter intressant… Har inte mina böcker tillgängligt men hur kan detta passas in med de banemän som är kopplade till dödsriddare och det väl står om i Monsterboken II, Monsterboxen och Djupets fasor?
Användarvisningsbild
Wolfhart
Zorakisk Väpnare
Inlägg: 72
Blev medlem: 2009-01-02 17:45
Ort: Huvudsta

Re: Magiakademier i Ereb

Inlägg av Wolfhart »

Wolfhart skrev: 2017-07-04 14:22 Hej!

Ber om ursäkt på förhand för nekromantin, men jag har suttit och letat i mina gamla boxar och böcker och Sinkaduser efter Animisternas Orden i Kra. Kan någon vänlig och välunderrättad medlem berätta var jag finner denna magiakademi omnämnd?
Fyra år senare så råkade jag själv hitta svaret. Så, just for the record, eftersom jag tror på källhänvisningar: Ereb Altor Spelarboken s.64 i artikeln "Magins vara eller icke vara", ett debattinlägg skrivet år 281eO där författaren hänvisar till "Stormästaren av Animisternas Orden i Kra".
Skriv svar