Fria Ligan förvärvar Drakar och Demoner

Tala, klottra, viska, konspirera...
Användarvisningsbild
Albrekt
Hynsolgisk Shaman
Inlägg: 492
Blev medlem: 2008-11-22 14:08
Ort: Jakarta, Indonesien

Re: Fria Ligan förvärvar Drakar och Demoner

Inlägg av Albrekt »

Fafnir skrev: 2021-09-08 18:18 Dom verkar inte ha några långtgående planer på Ereb Altor då det ingick i paketet. Men om dom vill ta tag i det framöver så finns ju mycket här!
Tänk om Caddo, Palinor etc här blev officiella moduler?!
90% av jobbet är gjort, lätt att få tag i upphovsmännen för avtal etc. Säkert med lite omarbetning, spelbara, nya illustrationer etc. Men det vore sjukt coolt!
Ja, jag tycker att det vore fantastiskt om det kunde hittas någon sorts hybrid-version: Ett system där erebaltor.se fortsätter som open source, gratis och öppet för alla, men där våra administratörer och FL:s projektledare kommer överens om att försöka bevara kompatibilitet mellan de två, i evigheters evighet, amen. En slags gentlemanna-överenskommelse om att respektera varandra.

Men folk som investerat i Svavelvinter-världen och Kopparhavets Hjältar-världen (även om den senare inte har något med FL att göra) kommer förstås att gärna vilja se kompatibilitet där också. Det troligaste är nog att de försöker hålla sig så långt från världsbyggande som möjligt för att inte skaffa fiender bland oss OG-nördar. Och att de koncentrerar sig på kompatibilitet med Briors Svavelvinter-värld, om/när de måste (som när det gäller yrken, raser, utrustningslistor och sån't).

Men visst vore det häftigt om de använde lite termer och koncept från de gamla Ereb Altor modulerna i exempel och illustrationer i de nya regelböckerna. Jag tror många skulle tycka att det var häftigt, både som små nostalgi-påskägg och som små grejor som vi sedan kan arbeta in i erebaltor.se (om vi vill). Så istället för att använda den generiska magikern Zot (var det så han hette) i ett exempel, så kan det vara "Zot från Bozsa" eller varför inte helt enkelt använda "Vlad Kamantur" eller "Ambri från Mereld"?
Användarvisningsbild
Grisodlar'n
Kardisk Bontisâl
Inlägg: 1449
Blev medlem: 2007-11-09 01:15
Ort: Västerås

Re: Fria Ligan förvärvar Drakar och Demoner

Inlägg av Grisodlar'n »

Lite trist att läsa att de ska fortsätta med Egerkrans som huvudillustratrör precis som Riotminds gjorde. Det är inget fel på hans talang, men jag är inget större fan av stilen. De skulle ha valt någon annan.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 7318
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Vad händer med Ereb Altor?

Inlägg av birkebeineren »

Senaste delen av intervjun med Fria Ligan: https://www.rollspel.nu/threads/nya-dra ... st-1082612
birkebeineren
Admin
Inlägg: 7318
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Nya Drakar och Demoner - Vilka gör spelet?

Inlägg av birkebeineren »

Sista del i intervjun med Fria Ligan: https://www.rollspel.nu/threads/nya-dra ... st-1083203
birkebeineren
Admin
Inlägg: 7318
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Nya Drakar och Demoner - Vad vill du veta?

Inlägg av birkebeineren »

Ställ frågor om Nya Drakar och Demoner: https://www.rollspel.nu/threads/nya-dra ... st-1083601
Skriv svar