Laursiënta - vit fläck Cerlonia

De vita fläckar som en gång i tiden lämnades på Ereb Altor fylls ut.
Mikael
Admin
Inlägg: 5164
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Laursiënta - vit fläck Cerlonia

Inlägg av Mikael »

OK med mig. Kanske kan jag gräva fram mer om de där gamla idéerna.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 7318
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Laursiënta - vit fläck Cerlonia

Inlägg av birkebeineren »

Delade tråden och postar de relevanta årstalen igen här. Har du mer material att gräva fram så gör gärna det! :)
Ca 1300 FO En dvärgklan försöker erövra älvfolkens halvö Laursiënta (Lasutyp/okänt område). Detta misslyckas fatalt.
800-750 / 265-315
Det växande imperiet Yndar och dess dödens läror skrämmer Laursiëntas örnfolk (en grupp alver som lever i harmoni med de stora Örnarna och örnmännen bland de nordliga bergen i Lasutypprovinsen). Man uppskattar därför mer och mer den joriska Golwyndaflottans närvaro. En konfrontation mellan imperierna verkade oundviklig. Örnarnas folk sände då några av de sina till de stora nomadstammarna i Kamsun, där de lärde ut konsten att tämja bevingade djur. Detta för att sätta större press på Yndar. Det skulle dock visa sig vara att skapa sig sin egen huvudvärk.
731 / 334
För att möta de akrogaliska plundringarna sluter kejsarinnan en allians med örnfolket i Laursiënta år 731.
Ca. 710 / 355
En mäktig jorisk svartkonstnär anlände till älvfolkets Laursiënta och förförde örnfolket. Han var av det måndyrkande folket på slätten men hade lärt sig svartkonst och annan mörkrets hemlgheter i de Trognas stad. Inom endast ett par år hade de vackra bergen i denna del av Ereb blivit en mörk och ond plats. Männiksorna på halvön som redan var av samma tro flockade til bergens fot för dyrkan av Trollkarlen. De unga bland skogsalverna organiserade dock en expedition för att rensa bergen från det onda. Trollkarlen skickade då bud till Lasutypprovinsens legioner, och krävde det stöd som alliansen från Zenobias tid innebar. För att vinna tid frammanade Trollkarlen Luvenas och Raukrs sjuka krafter. Skogsalverna hade knappt hunnit till bergens fot innan de Jorpagniska styrkorna gensköt dem och med Örnfolket från luften och trollkarlens svarta magi, krossades älvfolksexpeditionen till siste man. När detta skedde blev Moder Jords sorg för stor och hon drog sig undan från ön. Skogarna vissnade på ett par dagar, den gröna slätten blev torr och bergen sänktes i mörker. Veckan därpå drabbades Kejsarens här av en mycket dödlig pest och endast några hundra legionärer lämnade landet levande, för att dö förtida inom några år. Sjukdomen levde kvar på halvön under lång tid. Örnfolket drabbades hårdast. Då deras rike bland bergen mörknat, dog deras folk och historia. Några få godhjärtade som isolerat sig från Trollkarlens ränkor flydde till andra berg i Ereb. Trollkarlen gav inte upp och i ilska över vad som skett svor han en förtrollning som tvingade örnfolket att stanna. Till slut blev örnfolkets kung tokig och drog sitt svärd mot trollkarlen. Magikern försökte med magi hindra kungen men svärdet skar rakt igenom hans magi och dödade trollkarlen på fläcken. Kungen var dock dödligt sårad och hans folk byggde honom därför en grandios grav i en djup dal. Ett mausoleum med en vacker sarkofag. Den dalens namn är Khab-Nemi, ”Bitterhetens Kittel”. Örnarna hade flytt eller dött, så Örnfolket kunde inte längre färdas genom luften utan blev bundna till marken. De som inte dog degenererade till mörka varelser. Älvfolken hade lämnat platsen och ingen hörde någonsin från örnfolket eller deras svarta trollkarl. Området blev sjukt för alla även långt efter Imperiet upphört. …drakherrar från Cereval beslutar bränna området…för att få slut på den smittsamma sjukan.
Edit: Lagt till mer gammalt material för åren 800-750 f.O.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 7318
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Laursiënta - vit fläck Cerlonia

Inlägg av birkebeineren »

Hittade en gammal artikel i wikin som jag uppdaterade och lade i en ny kategori för Vita fläckar (som i sin tur sorterar under Material för SL):

http://erebaltor.se/wiki/index.php?title=Laursiënta
birkebeineren
Admin
Inlägg: 7318
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Laursiënta - vit fläck Cerlonia

Inlägg av birkebeineren »

Hittade även en gammal diskussion om örnmän som kan vara relevant: viewtopic.php?p=1761#p1761
Skriv svar