Harald Krokig

Från Ereb Altor
Hoppa till: navigering, sök

Kungajarl över Jorduashur. Återupprättade för en tid Jorderväldet. Död 456 e.O. utanför kusten av Snoarskogarna på väg hem från vad som skulle bli hans sista resa i söderled.Om Harald Krokig och kung Vidar II Rättråde av Kardien: [1]


Information...

http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic.php?p=17282#p17282

http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic.php?p=20799#p20799

http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic.php?p=17281#p17281


Om jorderna och Harald Krokigs återkomst till Klomellien: http://www.erebaltor.se/forum/viewtopic.php?p=35553#p35553

Från stadsstaten Bozsas historia:

397 e.O.
Cirkantens makt bryts plötsligt och oväntat. En varm sommarnatt lyser ett stilla blått sken upp hela Bozsa stad och följs av ett förödande brak då sällskapets torn och huvudsäte faller samman i ett förödande brak. Hela sällskapets centralledning och alla dets mästare syns ha förintats i stenhögen. Bozsas magiker står utan ledning och kaos bryter ut. Omständigheterna kring detta är ännu okända i Klomellien men i Jorduashur är det en ofta berättad historia att det var den unge Harald Krokigs stöld av magikernas Ametistkalk som var anledningen.

alt.

406 e.O.
Cirkantens förintas då deras huvudtorn i Bozsa stad rasar. Omständigheterna blir aldrig kända i Klomellien men i Jorduashur är det en ofta berättad historia att det var den unge Harald Krokigs stöld av magikernas ökända Ametistkalk som orsakade tornets fall.