Idrott

Övrigt om Ereb Altor
Användarens profilbild
skaraborgarn
Nidländsk Domare
Inlägg: 2262
Blev medlem: 2019-05-25 10:34
Ort: Skaraborg

Idrott

Inlägg av skaraborgarn »

Ägnar sig folk åt idrotter och andra likande aktiviteter?
Tänker nu inte på tornerspel utan mer vanliga grenar.
Snibben
Kardisk Bontisâl
Inlägg: 1320
Blev medlem: 2008-01-26 13:27
Ort: Uppsala

Re: Idrott

Inlägg av Snibben »

Beror på vart man är och vad som klassas som idrott.

I en medeltida setting förekommer boxning, brottning och löpning som rena fysiska sporter. Bågskytte, armborstskytte, yxkastning och knivkastning är andra som man tävlar i. Naturligtvis har vi även kappritter som sport. Och så tillkommer en massa olika bollsporter. Sådana idrotter kan utövas både som lek och på allvar av både hög som låg. Ofta utmärker sig olika marknads- och festdagar av sådan evenemang med drängar och lärlingar/gesäller som tävlande.
Mikael
Admin
Inlägg: 5394
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Re: Idrott

Inlägg av Mikael »

De Kardska Forsaspelen hålls vart sjätte år där Narimfors möter Revafors (eller vad nu de två nordliga floderna i Ransard kan heta?) vid gränsen mellan Jorduashur och Ransard. Folken som bor längs gränsen i Nordland, Gauland och Allnemark har träffats på detta vis under flera århundraden.
Det tävlas i stockstötning, bågskytte, kast med långyx, repkamp, rultasten, vättekast, samt först till topps. Kamp utanför tävlandet tolereras inte, detta är en fridlyst tid. Vid spelen hanteras ev gränstvister genom medling, hålls giftermål, samt planeras för gemensamt försvar mot Kardbergens orcher och skogens troll, och annat förenande som ger freden mellan gränstrakternas klaner och släkter sex år till av fred.
Skriv svar