Magilre

Samlingsplats för alla länder och platser
Andreas
Berendisk Vintrampare
Inlägg: 67
Blev medlem: 2007-01-31 07:15
Ort: Skåne

Re: Magilre

Inlägg av Andreas »

Vackert! Är det campaign cartographer du använder för att rita?
Andreas
Användarens profilbild
Spelknepe
Admin
Inlägg: 2518
Blev medlem: 2007-01-25 20:26
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Re: Magilre

Inlägg av Spelknepe »

Najs! Fler som gör kartor! Ge oss mer! :)
Don Kennetho
Trakorisk Svavelskeppare
Inlägg: 16
Blev medlem: 2007-06-19 19:18
Kontakt:

Re: Magilre

Inlägg av Don Kennetho »

Vad kul ni gillade den. :)

Jepp, det är Campaign Cartographer. Ett riktigt bra program som jag kan rekommendera. Jag är verkligen ingen kartritare egentligen men fick till det här i alla fall med programmet.

Oj, siffrorna ja. Hade kunnat ta en version utan dem också. De hör till äventyret och det finns då en kartnyckel till vad de olika siffrorna är för byggnader.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9013
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Magilre

Inlägg av birkebeineren »

Om du fastbestämd kartnyckeln så posta den också. Och gärna mer om äventyret/kampanj. Vi har inte skrivit eller bestämt nästan något om Traugvaz så ditt material borde kunna användas om det inte är väldigt anpassad din spelgrupp.

Traugvaz är belägen i hertigdömet Ranrapul, annat vet vi inte. :)
Don Kennetho
Trakorisk Svavelskeppare
Inlägg: 16
Blev medlem: 2007-06-19 19:18
Kontakt:

Re: Magilre

Inlägg av Don Kennetho »

Ska försöka lägga in lite mer inom kort. Är lite försiktig bara för att inte avslöja saker för mina spelare. Äventyret är detsamma som jag pratar lite om i Vita fläckar - Gamorien-tråden.
Don Kennetho
Trakorisk Svavelskeppare
Inlägg: 16
Blev medlem: 2007-06-19 19:18
Kontakt:

Re: Magilre

Inlägg av Don Kennetho »

Något mer om staden som skrivits:

Stadens utseende
Hantverkarkvarteren (Stadens södra delar och områdena kring arenan)
• De allra flesta husen i hantverkarnas stadsdel är korsvirkeshus där fyllnaden emellan stommarna utgörs av vitmålad lerklining eller tegel. Taken består av skiffer, tegel, eller halm. Vissa av husen, som alla har åtminstone två våningar, har övervåningarna utskjutande över gatan för att maximera husstorleken, vilket också gör vissa gator och gränder läggs i evig skugga. Mindre bakgårdar är något som de allra flesta av husen har.
• Belysningen utgörs av facklor som finns uppsatta i gathörn och på vissa husväggar. De är dock inte särskilt mångtaliga och de få som finns förmår knappast mer än bara vagt lysa upp de skumma kullerstensbelagda gatorna. Vakten ser till att facklorna tänds på kvällen.
• Det finns ett avloppssystem, med runda, järngallerförsedda kloaköppningar med jämna mellanrum vilket bidrar till att Traugvaz är en relativt prydlig stad. En del av stadens avskräde hamnar dock ändå ner i floden eller hamnen.
• Floden fungerar som transportled för både personer och varor med en kostnad av 2-6 km per färd.



Köpmannakvarteren (stadens nordvästra del)
• Så gott som alla hus i köpmännens stadsdel är av tegel eller sten med skiffertak och ofta med utskjutande övervåningar. De flesta har tre våningar och något större bakgårdar än de man finner i hantverkarkvarteren.
• Belysningen är densamma som i hantverkarkvarteren men med fler facklor.
• Renligheten är ungefär likadan som i hantverkarkvarteren och liksom där är gatorna belagda med kullersten.

Fattigkvarteren (stadens nordöstra del)
• De flesta husen här är byggda av lerklinat flätverk och ligger huller om buller i ett virrvarr av gator, gränder och gångar vilket gör den labyrintlika stadsdelen mycket lätt att gå vilse i.
• Fattigkvarteren saknar belysning.
• Gatorna är inte stenbelagda som i den övriga staden, utan är leriga och täckta av det avskräde som man slänger ut från husen. Här finns heller inget kloaksystem. I vartannat gathörn står tiggare och ber om en slant eller rotar efter något ätbart i närmaste avskrädeshög.

Traugvaz stadsvakt
De meniga stadsvakterna bär läderrustningar, arm- och benskenor av läder och en grön vapenrock med en gyllene halmkärve på bröstet. De bär koniska stålhjälmar och beväpningen är långspjut eller hillebard samt kortsvärd, sköld och dolk.

Officerarna bär ringbrynjor, benskenor av metall, har grön mantel och hjälmplym och har bredsvärd istället för kortsvärd.

Kartnyckel
1 Stora Torget
Detta kullerstensbelagda torg är Traugvaz största handelsplats med två brunnar där det omkringboende folket hämtar sitt vatten. På Stora Torget är det ständigt liv och rörelse och i princip varje kvadratmeter är ockuperat av köpmännens varustånd. Kunderna trängs och grälar, går mellan de olika stånden, granskar försäljarnas varor, prutar på priserna och diskuterar högljutt varornas kvalitet med försäljarna. Här kan RPna få tag på allt mellan himmel och jord.

2 Rådhuset
Rådhuset är byggt av sten med skiffertak och har tre våningar. Från ett stort torn vajar en stor flagga med stadens vapen, något som också återfinns i form av en vapensköld ovanför ingången. Porten, som är tillverkad i ädelträ med bronsutsmyckningar bevakas alltid av två pålitliga soldater ur stadsvakten. Ingen obehörig person släpps in utan goda skäl. I rådssalen fattas beslut, diskuteras frågor som är angelägna för staden och sammanställs utredningar. Rådets medlemmar är framstående stadsbor utsedda av hertigen samt hertigen själv vars ord väger tyngst.

3 Biblioteket
Traugvaz stora bibliotek är en väldig stenbyggnad i romansk stil. Inuti är lokalen uppdelad i ett flertal mindre salar. Längs väggarna står stora hyllor av ädelträ med såväl gamla som nyskrivna böcker och bokrullar. Läspulpeter står utställda med jämna mellanrum.

Böckerna behandlar det mesta mellan himmel och jord, dock främst heraldik, politik, historia och dylikt. Magi behandlas inte i någon av bibliotekets böcker.

4 Solkatedralen
Stadens säte för den dominerande religionen i Magilre; Den Lysande vägen. Kyrkan är byggd av sten och uppförd i aidnisk stil. Dess enorma blyinfattade fönster skildrar scener ur skapelsemyten med vackra färggranna motiv. Stora dubbelportar av ek leder in i kyrkan som även på insidan är rikt utsmyckad med målningar och helgonstatyer. Åtskilliga granitpelare håller uppe det välvda taket. I mitten av kyrkan står ett stort altare, pemoden. Fönstret bortanför pemodet bär ett färggrant motiv av en sol med ett ansikte på.

Varje Odosdag hålls högmässa vilket förkunnas av ringandet av solbäcken, men katedralen är öppen alla dagar för besökare.

5 Norra torget
Ett kullerstensbelagt torg med en brunn i mitten. Även här hålls dagliga marknader, uteslutande av de rika köpmän som bor i omgivningen. Varorna som bjuds ut är ofta importerade föremål av god kvalitet och priset är därefter.

6 Jungfrun och spelemannen
Jungfrun och spelemannen är det dyraste och finaste värdshuset i staden. Det ägs av paret Didrek och Olica Gyllenbäck som även är värdpar i huset. Värdshuset har tio dubbelrum och åtta enkelrum, alla försedda med tvättfat och potta av koppar. Sängarna är mjuka och lakanen byts dagligen. Andra tjänster som erbjuds är bad; ångande heta bad i badstugan där man ligger avslappnad i ett rymligt tråg och kanske blir skrubbad på ryggen eller masserad av värdshusets söta tjänsteflickor. Vid behov kan man också få sina kläder tvättade på värdshuset. Gillestugan rymmer tolv småbord och sex avskilda bås. Maten är lika utsökt som dyr.

7 Borgen
I stadens borg bor Tordel Delenor Silverlejon, hertig över Traugvaz hertigdöme, med sin familj. Från de många tinnarna och tornen vajar stora vimplar med stadens och hertigens vapen. De branta taken är täckt av ständigt välputsade kopparplåtar.

8 Tornertorget
Ett kullerstensbelagt torg med en brunn i det sydvästra hörnet. I torgets mitt ligger en stor oval borgliknande arena som brukar användas till stadens årliga tornerspel. Arenan mäter 120x55 meter och saknar tak. Själva arenan är 100x40 meter och omgärdas på alla sidor av läktare med sammanlagt åtta rader. På ena kortsidan finns ett litet öppet trähus där det står några tronliknande stolar och från vars tak det alltid vajar färgsprakande fanor. Det är hertig Traugvaz och hans familjs platser när de väljer att närvara vid tornerspelen (vilket naturligtvis alltid är fallet). Under läktarna finns celler för djur och monster som ibland brukar få kämpa mot någon djärv riddare eller mot varandra. Från arenans jordgolv och upp till den nedersta läktaren är det tre meter.

I samband med spelen brukar det hållas vadslagning. Vid varje trappa på läktaren står ett litet bås med en pålitlig skrivare som tar emot insatser och delar ut vinster till spelarna.

9 Hebraims handelsbod
Ett korsvirkat trevåningshus av tegel med skiffertak. Den översta våningen skjuter ut kraftigt så den skuggar den underliggande gatan. Över ingången hänger en träskylt med texten ”Hebraims handelsbod” inristat i snirklig stil ovanför en bild föreställande en hög med diverse varor.

Hebraims handelsbod är en mycket välförsedd allt-i-allo-handel som ligger på de två nedersta våningarna medan den översta är handelsmannens bostad. Väggar och golv i butiken är överbelamrade med diverse användbara föremål och här kan RPna finna det mesta (75%) ur utrustningslistorna till hyggliga priser. Lokalerna är dunkelt upplysta med lyktor som hänger i kedjor från taket.

10 Dervalfs svärdsskola
En fyra våningar hög byggnad av murat tegel med tak av ekträ. Huset har en ovanligt stor bakgård som omgärdas av en två meter hög mur. Från bakgården kan så gott som alltid höras vapenskrammel och tung andhämtning. Här bedriver nämligen den gamle riddaren och äventyraren Dervalf Skarpegg sin vapenskola. Här lär han upp främst riddare och väpnare i konsten att slåss med bredsvärd och sköld samt kortspjut. De tekniker som lärs ut är: Dra vapen, Stöt, Hugg och Undanmanöver (5).

11 Kasern
Se Stadsintermezzon s.63. Kvibergskasernen är den som ligger intill fattigkvarteren. Den andra kasernen är något större, har lite mer manskap och andra SLP men ser i stort sett likadan ut som Kvibergskasernen. Tornen i stadsmuren fungerar också som kaserner.

12 Hyrstall: Findars stall och smedja
Se Stadsintermezzon s.39

13 Röda jordens läderarbeten
Se Stadsintermezzon s.45.

14 Gillians vaxfantasier
Se Stadsintermezzon s.42.

15 Kärlekspalatset
Stadens utan tvekan bästa bordell. Lokalen är endast dunkelt upplyst av vaxljus (köps av Gillian i hus 21, ibland används också kärleksljus med kortare verkan).


16 Havsormen
Havsormen är en sjaskig hamnkrog som drivs av den gamle sjöbjörnen Arleg med det väldiga svarta skägget. Tavernan är rökig och bullrig och möblerad med enkla bänkar och diverse utplacerade sjömanskistor och tunnor. Maten är inriktad på fisk och skaldjur som oftast sköljs ned med öl. Kundkretsen utgörs främst av råbarkade sjömän och hamnarbetare och ibland kan det gå rätt hårt till.

17 Hamnen
Lukten av salt havsluft och fisk som blandas med doften av billigt öl och tjära vittnar om att man närmar sig hamnen. Här är det alltid liv och rörelse och gott om folk. Längs bryggorna trängs små fiskebåtar med stora handelsfartyg och på strandpromenaden kryllar det av sjö- och handelsmän. Varor lastas av och på från handelsskeppen och på kajen har stånd för fiskförsäljning slagits upp. De flesta husen här nere består av diverse hamnsjapp där långväga sjömän kan göra sig av med sina slantar.

18 Magasin
Här förvaras diverse importerade varor i väntan på försäljning.

19 Smed
”Tor Mästersmed” står det på en skylt med en bild på en hammare och ett städ över dörren. Inifrån hörs alltjämt det taktfasta ljudet av hammarslag. Tor är en stadig dvärg från Melashebergen i Klomellien. Han har ett långt nötbrunt helskägg som flätats för att inte komma i vägen så mycket i arbetet. Som dvärg är han naturligtvis en väldigt skicklig smed (B5) och han kan smida det mesta, såväl vapen och rustningar som bruksföremål. Allt hans smide säljs för fyrdubbla priset vilket nog ändå får anses som billigt.

20 Södra torget
Ett kullerstensbelagt torg med en brunn i mitten. Även här hålls dagliga marknader, främst av hantverkare som bjuder ut sina senaste arbeten. Folkmassan är dock märkbart mindre än på Stora Torget och marknaderna är inte lika trångbodda och röriga.

21 Blodstorget
Ett stort kullerstensbelagt torg, som ligger i stadens mitt. På torgets norra del, mitt emot brunnsplatsen, står en skamfilad träplattform där stadens avrättningar äger rum. Den är gediget byggd av grovt timmer och försedd med såväl galge som en nedblodad stupstock.

Även på Blodstorget hålls dagliga marknader av de närboende. Trots att marknaden sällan är välbesökt kan man finna goda varor av ett varierat utbud eftersom torget gränsar till flera olika stadsdelar. Enda dagen då torget är riktigt välbesökt är första tyresdagen varje månad då eventuella avrättningar brukar äga rum. Den traugvaziska massan brukar vara synnerligen blodtörstig och många, även kvinnor och barn, brukar skrika uppmuntrande åt skarprättaren. För fångarna i häktet (22) kan dessa tillfällen av naturliga skäl vara oerhört skräckinjagande.

22 Häkte
Traugvaz häkte har tre våningar (två ovan jord och ett nedan) och är gediget byggt av murade stenblock. Alla fönster är försedda med kraftiga järngaller.

Fängelset rymmer drygt 100 fångar. Det finns tio celler reserverade åt fångar som väntar hårda straff samt tio fängelsehålor som rymmer tio fångar vardera. De senare är avsedda för småbrottslingar, fyllon med mera. De flesta av fångcellernas fönster vetter ut mot avrättningsplatsen på Blodstorget, ett sätt att få fångarna att på allvar tänka över sina brott. Bevakningen i fängelset är noggrann och vakterna är nästan omutbara.

23 Skräddare
Serinon är en gammal men mycket skicklig (B4) skräddare. Han kan sy upp det mesta i klädväg och det med mästerligt resultat. Priserna ligger något över det normala.

24 Skarpskytts bågar
Se Stadsintermezzon s.48.

25 Biffmans slakteri
Här ligger affärsområdet Biffmans slakteri, se Stadsintermezzon s.17.

26 Bryggeri
Bryggeriet ägs av en köpman vid namn Gurlaf men drivs av förmannen Morgulf. Här arbetar ett drygt dussin människor med öl- och mjödbryggning och jäsning av viner som köpts in söderifrån. En gång i veckan levereras öl och andra dryckesvaror till de av stadens värdshus och tavernor som inte gör så stor del av sina drycker själva, främst till Tre skummande bägare. Det går också att köpa dryckesvaror direkt från bryggeriet men öl och vin tappas på tunna och kan endast köpas i stora kvantiteter. Starkare viner däremot går att köpa buteljvis.

27 Tre skummande bägare
Värdshus.

28 Östra torget
Torget är kullerstensbelagt med en brunn i mitten. Här hålls dagliga loppmarknader av folk som inte fått plats på Stora Torget. Exempel på varor som bjuds ut är sådant som mattor, krukor, hembryggt öl, stickade sockor, snidade träfigurer, yxor, lieskaft, träslevar, sydda dockor, hemmagjorda smycken, uppstoppade djur, skrin, kläder, oljelampor, ragu, marionettdockor och en massa annat som man inte behöver. Ragu är en berömd magillisk rätt bestående av köttbitar, fisk, en hel del lök och många kryddor stuvat i musselsås. Rätten serveras på en tjock skiva magilliskt vetebröd som ju också är vida omtyckt utomlands. Till ragun serveras tre olika drycker att skölja ner den välsmakande sörjan med: fläderblomsdricka, vin och öl.

29 Glasblåsare
Hedars kristall är utan tvekan den bästa glasblåsarinrättningen i stan. Glas från Hedar levereras såväl till de främsta värdshusen som till hertigens palats.

30 Örtmästare
Här bor Arvos Örtkännare, stadens utan tvekan mest framstående örthandlare. Hans lilla butik har det mesta bland örtlistorna (främst läkeörter) men till något högre priser än normalt.

31 Larels läkestuga
En tvåvåningsbyggnad helt byggd av tillyxade trästockar. Larel och hans personal är medelskickliga (FV 11-13) men väldigt dyra.

32 Änkan Rohls bageri
Se Stadsintermezzon s.15. Hennes specialitet är också det typiska magilliska vetebrödet.

33 Thelesa Månsyn
Spåkvinna. Se Stadsintermezzon s.34.

34 Svarta enhörningen
En ganska ruffig sylta med usel mat och utspätt öl. Tavernan fungerar som mötesplats för stadsdelens mindre väl ansedda medborgare; här finns gott om tjuvar, skökor, banditer, lönnmördare och spioner.

35 Lilla torget
Torget är ej stenbelagt utan liknar mest en lerig plätt i stadsdelens mitt. Varje mundesdag hålls här marknad av stadens mindre välbärgade individer. Det som bjuds ut är mest billiga basvaror av dålig kvalitet och stöldgods.

36 Snickare
Här bor den ganska fattige men otroligt skicklige (B5) snickaren Efraim. Till sin hjälp har han en gesäll (B2) och två lärlingar (B1) som får göra grovgörat. Efraim kan snickra till i princip vad som helst som kunden vill ha, han har inga begränsningar alls när det gäller snickeri, och dessutom gör han det till nästan normalpris. Det är dels detta dåliga affärssinne som gjort att han har betydligt färre slantar i sin pung än han borde.

Huset som Efraim lever och verkar i har han byggt själv och det är därför mycket vackert och stabilt och helt i trä. Det är två våningar högt med verkstaden på den nedre våningen och bostaden på den övre.



Jag har märkt att det som inte överensstämmer med er beskrivning är att i min text så finns det en egen hertig över området kring Traugvaz, men det borde ju gå fint att ändra. Som den uppmärksamme också ser har jag brukat några av husen i den gamla modulen Stadsintermezzon också. :) Går att ta bort förstås om man önskar.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9013
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Magilre

Inlägg av birkebeineren »

Kan absolut användas och bara roligt att du använt Stadsintermezzon.:) Hertigen kan enkelt göras om till en mäktig baron (Magilre har inga grevar), antingen underlydande hertig Ogg av Ranrapul eller direkt under kung Cerebuz II i Munzga.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9013
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Magilre

Inlägg av birkebeineren »

Någon som har andra kartönskemål än de som finns här: viewtopic.php?p=35796#p35796 :?:
Sopodlare
Erebosisk Köpman
Inlägg: 384
Blev medlem: 2007-06-13 21:39
Ort: Kallhäll, Järfälla, Stockholm

Re: Magilre

Inlägg av Sopodlare »

Jag gillar att gamla moduler faktiskt blir använda!
A fat man brings a cushion wherever he goes
Användarens profilbild
Spelknepe
Admin
Inlägg: 2518
Blev medlem: 2007-01-25 20:26
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Re: Magilre

Inlägg av Spelknepe »

Hehe, "Brozarap Ackar" = brösarps backar ;)
magilre_101.jpg
Valgardur
Caddisk Bågskytt
Inlägg: 140
Blev medlem: 2014-01-24 12:30
Ort: Huskvarna

Re: Magilre

Inlägg av Valgardur »

Snyggt!
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9013
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Magilre

Inlägg av birkebeineren »

:D Riktigt tjusigt. Snyggt hur du gjort gränserna i bergstrakter så att de följer topparna. Vägar och spårvägen också bra att kommit med. Det fallna (men nu av svartfolk bosatta) Mirinohn känns helt rätt placerat.

Några detaljer:

Namnet Munzga uppe i Efronzink tror jag inte skall vara där
Heller inte Ogoramag mellan träsket och bergen (eller har du någon tanke?)
Floden Gaver skall mynna ut vid staden Esra (förslagsvis ritar du en ny flod och flyttar namnet)
Hamma Ioka tänkte jag som Magilres nordöstra kust utanför hertigdömet Brogz

Sen så funderar jag på om inte Magilregränsen helt i nordöst skall flyttas lite västerut så att Dimmiga Dalen och Karkazrapasset (namnen med från Klomellienkartan) kommer utanför gränsen? Känns mer logisk att dessa inte är en del av Magilre, även om denna del av kungariket stort sett är vildmark.

En fråga: Går det att ta med Bzegusta på kartan, antingen genom att göra kartutsnittet större eller att klippa in den uppe till vänster? Eller blir inte detta snyggt kanske? :?
Användarens profilbild
Spelknepe
Admin
Inlägg: 2518
Blev medlem: 2007-01-25 20:26
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Re: Magilre

Inlägg av Spelknepe »

Jag fixar! Men jag fritolkade lite var Ogoramag. Om inte där, var?
Användarens profilbild
Spelknepe
Admin
Inlägg: 2518
Blev medlem: 2007-01-25 20:26
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Re: Magilre

Inlägg av Spelknepe »

Om jag ska ta med Bzegusta, vilka ändringar vill du ha på ön då?
birkebeineren
Admin
Inlägg: 9013
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Magilre

Inlägg av birkebeineren »

Spelknepe skrev:Jag fixar! Men jag fritolkade lite var Ogoramag. Om inte där, var?
Ogoramag är inget namn jag tänkt utsatt på kartan utan det är namnet på en hertigfamilj. Men du skulle kunna flytta namnet Dylerlandet till dit du nu skrivit Ogoramag. Här finns det ju en stor bred dal och det kan ju passa som kärnområdet i dylernas område.

Några ändringar på Bzegusta har kag inte utan du skulle bara kunna göra en uppdatering av vad som syns här: viewtopic.php?p=25891#p25891

Två städer/platser finns: Krakai och Barabea

Sen tror jag Mikael har velat ha med namnet Borborind (förslagsvis beläget på den största av de fyra små öar som ligger utanför östkusten av Bzegusta).
Skriv svar