Zots bok: 101 äventyrsfrön & scenarion

Har du något äventyr som ligger och dammar? Dela gärna med dig!
Användarvisningsbild
Grisodlar'n
Barbisk Hövding
Inlägg: 1136
Blev medlem: 2007-11-09 01:15
Ort: Västerås

Zots bok: 101 äventyrsfrön & scenarion

Inlägg av Grisodlar'n » 2015-02-04 21:30

http://ge.tt/2LDo3s92/v/0?c

Är det inte dags för en tråd och en pdf i det här stuket? Det finns en uppsjö av äventyrsuppslag i forumtrådarna, så varför inte samla alla i en smaskig pdf? Jag själv sitter med flera äventyrsidéer som jag troligen aldrig kommer att slutföra, och jag tror att ni forumbesökare säkert har en hel del själva. Själva grundtanken är att hålla allt tämligen kort och ofärdigt. Det kan vara en intrig som beskrivs, en äventyrsplats, en intressant SLP med några få rader om hur man använder honom i en kampanj eller liknande. Sedan får den SL som vill använda stoffet själv fylla ut alla bitar som saknas.

Jag börjar med ett gammalt äventyrsfrö så får vi se om det händer något i tråden:

1. EN ENHÖRNING FÖR ALBA
Plats: Merende i nordvästra Jorpagna
Tid: 610 e.O. och framåt


Den skallkrossande krigarfursten Morgiuz Fimbra a Merende, en våldsam excentriker känd för sina bittra gränsstrider med rivaliserande furstar, när drömmen om att få sin dotter bortgift. Dottern Alba, 310 kg tung och med ett anlete som ett grottroll hålls isolerad och obefläckad uppe i ett högt torn. Tvärtemot sanningen, så ryktas det att Alba är den vackraste adelsdamen i hela Jorpagna men ingen kan bekräfta sanningshalten eftersom potentiella friare endast får kommunicera med ungmön via ett långt bronsrör som ringlar sig upp i tornet.

(Furst Morgiuz har även en bortklemad, feminint pudrad son som är vettskrämd för den jorpagniska rötan. Hela furstendömet stinker av svavelrök och de som söker audiens hos furstesonen måste tvaga sig under en veckas tid innan de ens får tillåtelse att träffa den pestmasksbärande furstesonen.)

Problemet med att få dottern bortgift är ju inte bara hennes valrossliknande utseende, utan också hennes enorma bångstyrighet. Hon vägrar att bli en god maka till någon om hon inte får en enhörning i brudgåva. Det är antagligen här RPna kommer in i bilden. En av de vallfärdande adliga friarna kan rekrytera RPna i sitt sökande efter en enhörning. Friaren har nåtts av rykten som gör gällande att det mytomspunna djuret har skymtats i Landoris utkanter. Några knussliga alver spelar ingen roll. Enhörningen ska fångas!

birkebeineren
Admin
Inlägg: 6660
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Zots bok: 101 äventyrsfrön & scenarion

Inlägg av birkebeineren » 2015-02-13 15:33

Bra initiativ! :D

Har också flera påbörjade äventyrsideér som kan passa. Återkommer...

Användarvisningsbild
Sopodlare
Erebosisk Köpman
Inlägg: 382
Blev medlem: 2007-06-13 20:39
Ort: Kallhäll, Järfälla, Stockholm

Re: Zots bok: 101 äventyrsfrön & scenarion

Inlägg av Sopodlare » 2015-02-16 13:41

Skitbra initiativ, jag ska lägga till mitt historiska äventyr så fort det har blivit något konkret!
A fat man brings a cushion wherever he goes

birkebeineren
Admin
Inlägg: 6660
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Umbäranden i Zorakin

Inlägg av birkebeineren » 2015-02-16 15:15

Följande äventyrsidé har jag tidigare antytt i Zorakintråden...

2. UMBÄRANDEN I ZORAKIN
Plats: Ögruppen Umbäranderna, västra Zorakin, Aidnebergen
Tid: 18 Mörke 610 e.O. och framåt

RP kontaktas någonstan i västra Zorakin av en kvinna som vill anlita deras tjänster. Hon presenterar sig som Rasa, lärling till den store demonbetvingaren N'Golla (totalt okänd för eventuella magiker bland RP). Rasa har ett typiskt jorisk utseende men talar en något ålderdomlig variant av jori och verkar ovan med att befinna sig bland folk. Med sig har hon en tung oxdragen vagn med en övertäckt tom stensarkofag och ett antal säckar fyllda med järnspån. (Eventuellt kan hon presentera sig som solnunna i S:ta Giolderanas Orden.)

RP skall frakta stensarkofagen till ögruppen Umbäranderna utanför Drällinge i Likermark. Förträdesvis den 18 Mörke då en lokal högtid firas och antalet besökare till de annars ganska isolerade öarna ökar. Rasa kommer att möta RP här. Målet är att tillfångata en hemsk demon som hotar Zorakin.

På den obebodda ön Lilla Umbärandet skall stensarkofagen öppnas och Rasa lägger ner ett enormt svärd hon fört med sig (se bilden på sidan 78 i Aidne-modulen). RP skall dölja sig i närheten med järnspånen. Sen utför hon någon sorts ritual och fram kommer nu träda ... en lindskiarn!

Lindskiarnen har befunnit sig på ön sedan Lindskiarnerkriget 73-55 fO då den som krigsbyte fördes hit från Drällinge under stadsbefolkningens exil på Umbäranderna. Här har den stort sett legat i dvala men ibland vaknat till och gett upphov till rykten om resar och monster. Rasa tillhör en sekt som har sitt tillhåll norr om Aidnebergen där de dyrkar lindskiarnarna som varelser från före Gudarnas Vrede. Sekten vill nu föra lindskiarnen i säkerhet. Att det handlar om en lindskiarn och inte en demon behöver inte avslöjas för RP utan kan vara något de kommer på eftervart.

Liggande i stensarkofagen täckt med järnspån skall nu lindskiarnen i hemlighet föras genom Zorakin och upp genom Aidnebergen via bergsstäderna Ickevad och Dagavall. Lindskiarnar är i den zorakiska folksjälen djupt fruktade varelser och kommer innehållet i sarkofagen avslöjas ligger RP illa till. Bybefolkningar; stadsvakter; adelstrupper; Ljusa Handen; solriddare; kung Valien själv, allt kan komma att jaga denna hemska existens och dens beskyddare. Väl framme (!) uppe i bergen kommer RP att återigen kontaktas av Resa och betalning för deras umbäranden kommer utleveras. Dock inte i form av guld utan av ett massivt anfall av svärdsvingande lindskiarnar. Sekten vill inte ha några vittnen till varken sin eller lindskiarnarnas faktiska existens. (Inspiration: viewtopic.php?p=14222#p14222)

Enligt en av de framlagda teorierna som finns i wikin (http://www.erebaltor.se/wiki/index.php? ... ndskiarnar ) är lindskiarnar endast delvis aktiva men kan kontrolleras av en sekt magiker som utnyttjer deras förmågor. Lindskiarnarna befinner sig i en slags dvala och kan endast uppväckas av sekten. Äventyret är tänkt utifrån denna teori men kan nog spelas enligt andra också. Jag har dock sett före mig resan genom Zorakin som mer problemlösande än med en halvt oövervinnlig stridskämpe som bundsförvant. Möjligens kan det hända att någon RP mottar underliga telepatiska tankar i närheten av sarkofagen, tankar som handlar om frihet och inte alls om hemska experiment utförda av galna sektmedlemmar... Men, upp till SL att avgöra. :)

Användarvisningsbild
Grisodlar'n
Barbisk Hövding
Inlägg: 1136
Blev medlem: 2007-11-09 01:15
Ort: Västerås

Re: Zots bok: 101 äventyrsfrön & scenarion

Inlägg av Grisodlar'n » 2015-02-17 01:56

Riktigt bra, Mäster Birke! :D

Skriv svar