Onda alver och goda svartfolk

Har du något äventyr som ligger och dammar? Dela gärna med dig!
Användarvisningsbild
skaraborgarn
Cerevalisk Drakryttare
Inlägg: 822
Blev medlem: 2019-05-25 09:34
Ort: Skaraborg

Onda alver och goda svartfolk

Inlägg av skaraborgarn » 2020-05-04 18:33

Tänkte lite. Kan man inte göra ett äventyr eller kampanj där alver eller älvfolk är de "onda" och orcher och annat svartfolk är de "goda"? Ungefär som vi diskuterat onda animister och goda nekromantiker.

Exempelvis i ett område där människor alver och orcher bor har människorna hittat guld och börjar med gruvdrift. Alverna är emot detta och försöker få bort guldgrävarna. Till slut blir alverna så förbannade att de bestämmer sig för att helt enkelt ha ihjäl alla som försöker hitta guld och de människor som finns i området måste fly och gömma sig hos orcher. Människor och orcher har nu en gemensam fiende.

Användarvisningsbild
skaraborgarn
Cerevalisk Drakryttare
Inlägg: 822
Blev medlem: 2019-05-25 09:34
Ort: Skaraborg

Re: Onda alver och goda svartfolk

Inlägg av skaraborgarn » 2020-05-18 09:13

Rollpersonerna gör en havsresa. De hyr in sig på ett fartyg.
Ute till havs anfaller gråalver. Rollpersonerna överlever, antingen de klamrar sig fast vid en vrakspillra eller är i en livbåt, alternativ lämnats i tron att de är döda.
Efter några timmar anländer havsorcher och räddar dem. Dessa orcher har på håll sett vad som hänt och de undersöker saker. Människor som bråkar med alver kan ju inte vara helt värdelösa resonerar de.

RP och havsorcherna ger sig på jakt efter alverna. Man vet inte varför de anfall men rollpersonerna är sura. Är spelledaren lite stygg kan ju alverna tagit hand om värdefulla alternativt magiska föremål från rollspelarna.

Varför anföll då gråalverna? Anledningen är att ett gråalvsfartyg var inblandad i strid med en sjöorm. Bara tre alver kom undan. De drev runt i en trasig långbåt då fartyget rollpersonerna var ombord på hittade dem. Alverna, en man och två kvinnor togs och spldes som slavar. Nu har gråalverna fått reda på detta och hämnades.

Rollpersonerna får erbjudande att bege sig norrut och jaga. Karson är populärt. Varenda kärring i Altor vill ha en päls av detta djur. Men karsonbison börjar minska och man måste dra sig längre och längre norrut. Man börjar jaga där frostalverna lever. Värre är att man jagar deras karson.
Frostalverna slår tillbaka. De enda som kan hjälpa rollspelarna är istroll och hårdföra orcher som lever i kylan.

Skriv svar