Altors mäktigaste magiker

Kända eller nämnvärda karaktärer i Ereb Altor. Allt från elaka svartalfshövdingar till fagra alvdrottningar.
birkebeineren
Admin
Inlägg: 7018
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Altors mäktigaste magiker

Inlägg av birkebeineren » 2020-10-11 06:15

Jeb skrev:
2020-10-09 14:25

Jag tycker egentligen bara Alad-Arch platsar på A-listan. Resten är mäktiga, men kanske inte förändra världen potential?
Det låter rätt.
Jeb skrev:Skall vi leta helt och fullt ut har vi flera potentater. Krilloan presenterade ett gäng Power-magiker, drakmästarna i Cereval, alven (vars namn jag glömt) i Nidländska reningen, Enlil Talanen osv.
Vi kan göra en B-lista. Mycket skickliga magiker som kanske vet en hel del om de på A-listan men inte själva med samma potential/ambitioner.

Landoris kung Pargal du tänker på?
Jeb skrev:Hur tycker ni vi gör? Ska vi lista alla vi kommer på och ta itu med dem sedan, eller bara köra och lista dem som känner varandra?
Vi skulle kunna göra översikt över de på A-listan och vilka av dessa som vet vad om varandra. Alla vet om Gadirm. Shagul vet kanske om Häxmästaren, Siratsia och Vikotnik men inte Alad-Arch. Häxmästaren vet om Vikotnik och mistänker att Siratsia lever men vet inte något om de andra (förutom Gadirm som enträget gör sig påmind). Exempelvis.

Sen kanske även något om hur B-listan ser på de på A-listan?
Jeb skrev:Tar man Ordo Magica i Krilloan borde nästan alla topmagiker någon gång i livet besökt Krilloan, även om vissa kanske gjort det inkognito.
Krilloan har nog många besökt, både öppet och inkognito. I eget spel har jag använt Siratsia som resande runt i förklädnad och nu började jag genast fundera över vad hon gjorde i Krilloan... :wink:

birkebeineren
Admin
Inlägg: 7018
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: Altors mäktigaste magiker

Inlägg av birkebeineren » 2020-10-17 08:11

Det kan kanske tänkas att Erebs, och anslutande delar av övriga Altors, magiker även de gärna låter vädra sina funderingar kring ämnet ”Den mäktigaste magikern” med likasinnade. Detta gör de vid de få tillfällen där de fysiskt träffas vilket oftast är de regelbundet återkommande Magikerkongresserna som anordnas av Magikenas Gille runt om i de olika magikapitlen gillet geografiskt har delat upp sig i (se Kandra-modulen). Då samlas magiker från när och fjärran för att diskutera gammal och ny forsking, magiens roll i både världen och utomvärlden (Multiversum), samt allmänt samtala. Nu är inte magiker kända för att vara särskilt sociala och umgängsamma men även de kan ha behov för att träffa likasinnade. Troligen är dessa tillställningar präglade av rituell respekt på gränsen till överdriven servilitet för att undvika konflikt egocentriska magiker emellan men de behärskar sig (som oftast) för att helt enkelt få veta saker och ta del av ny kunskap. Tal, anföranden och seminarier på dagtid men kvällarna ges rum för samtal och diskussioner där ett inte sällan återkommande tema är Altors mäktiga magiker. De mäktiga själva visar sig kanske inte på gillets kongresser av olika anledningar (Gadirm undantaget, han är alltid där) men det antas som särskilt troligt att magiker som Häxmästaren, Drakherrarna, Vlad Kamantur och även Vicotnik på olika vis tar reda på vad som sägs och görs. Magikernas Gille är en sammanslutning som utgår från den joriska traditionen och ”de goda magiskolorna”. Detta utesluter nekromantiker och utövare av andra ”onda” skolor från medlemskap men gillet är inte sämre än att de öppet diskuterar denna typ av magi ur olika vinklar. En viss oro finns nämligen hos Magikernas Gille för att bli inaktuella och konkurreras ut av mer visynta sammanslutningar som Ordo Magica där alla typer av magi accepteras. Just denna oro var temat för ett av avslutningspläderingarna under den Förtioandra magikerkongressen 602 e.O. Hur medlemmarna av Magikernas Gille ställer sig inför denna fråga vid den nästa kongressen som kommer hållas 611 e.O. i kapitel Tolan med Magikernas Hus i Kandra som värd blir spännade att se. Ovanligt många magiker, från de ensammaste torn till de mest kosmopolitiska stadsakademier, sägs redan ha börjat pakka för resan dit. Kanske även Siratsia och en Shagulklon?

Skriv svar