Magiker Fria eller bundna? Många eller få?

Övrigt om Ereb Altor
carlaronsson
Jordakisk Bärsärk
Inlägg: 35
Blev medlem: 2011-07-26 14:46

Magiker Fria eller bundna? Många eller få?

Inlägg av carlaronsson » 2011-08-17 16:21

Hur ser ni på magiker och magikerakademier?

Är magiker vanliga eller mycket få?

Är de öppna med sin magi eller verkar i det fördolda?

Finns magikerakademier eller är det ensamma personer som tränats av en mästare, och i sin tur tränar en lärling.

Om akademier finns, är magikerna bundna till dessa hela livet eller är de helt enkelt skolor utan ytterligare dimensioner?

I vår spelargrupp är magiker sällsynta och akademierna få.

Förslag:

Elementarmagiker verkar öppet och har akademier. De är ganska fria efter "examen". De är nyttiga och ganska förutsägbara och därför inte ngt stort hot mot den världsliga makten.

Mentalister har också akademier men är mer bundna till denna och har stora plikter gentemot dessa. Detta för att mentalisterna är en stor fara för makthavare och att akademin därför tvingats hålla ordning på de sina för att anses som rumsren. Det är vanligt att individualister väljer att bryta med akademin men tvingas då verka i det fördolda jagade av både akademin och ordningsmakten.

Animisterna har inga akademier. Däremot har de ett Druidmöte vid stonehengeliknande plats i Jorpagna vart sjunde år. Utvalda Animister kan också utbildas hos alverna. Däremellan kan de kommunicera via brevduvor med Rikta Brevduva. De kan också samlas vid hot från nekromantiker, vampyrer eller grasserande lykantropi.

Röstmagikerna ingår helt i Dvärgarnas militära organisation och är ofta standardbärare.

Harmonisterna är helt enkelt ecceptionella musiker i kopparhavsländernas kulturcentra. Norrut och bland barbarer är de välkomna kringvandrande skalder eller präster.

Demonologerna är mycket få och koncentrerade till Bibliotek snarare än akademier. Bibliotek som kan finnas hos adelsmän, onda sekter, ordnar för bekämpning av demoner mm.

Drakmagikerna: Har vi nog aldrig spelat, ingen åsikt.

Nekromantikerna har inga akademier men träffas likt animisterna på möten vid ett fåtal anatomiska teatrar runtom Ereb. De få försök att etablera akademier som gjorts har slagits ned.

Illusionisterna har ett fåtal fantastiska akademier. En i en bergstoppsby med smala vindlande förvirrande gränder som hela tiden ändrar rikning och form. En i ett illusionsslott där den som tappar tron på illusionen störtar flera våningar mot marken. Dessutom passar skolan för att utbilda många i de simpla grunderna i skolan. Dessa blir fingerkonstnärer, bedragare etc.

Alkemisterna: Samlas kring bibliotek och de finaste laboratorierna. Finast är Dalkiske alkemisten Hildifons de Muckadell som ligger vid en dalkisk vulkan, komplett med vulkaneld, egen glashytta osv.

Symbolisterna: Är knutna till ländernas kunskapscentra. Alltså universiteten kring kopparhavet, Lagmän i norr, Kloster i Hynsolge etc.

Stavmagikerna är ytterst sällsynta och har ingen akademi. Lärs upp av en åldrad mästare.
Ignatius Loyoda - Dalkisk Inkvisitor

carlaronsson
Jordakisk Bärsärk
Inlägg: 35
Blev medlem: 2011-07-26 14:46

Inlägg av carlaronsson » 2011-08-17 17:27

Hittade nu träden om officiella akademier.

Antar att man får foga sig till dessa även om de är lite många för min smak, särskilt Nekromantikernas.
Ignatius Loyoda - Dalkisk Inkvisitor

Skriv svar