Sida 1 av 1

Häxmästarens vapenmärke?

Postat: 2009-08-10 10:02
av Torbjörn
Är det någon som vet något om hur Häxmästaren i Svarta Tornets vapensköld / symbol ser ut? Jag har inte lyckats hitta någon info om detta. Min kampanj cirkulerar just nu kring Häxmästarens göromål i Kardien och Zorakin och min tanke är att han i alla fall bör ha något sköldmärke eller symbol av något slag.

Torbjörn

Postat: 2009-08-10 10:35
av Jan Erik Söderman
Är det ens etablerat vilken sorts magiker häxmästaren är? Folk verkar utgå ifrån Nekromantiker även om jag inte kunnat hitta varför? Är han häxa månne? Elementarmagiker? Lite av varje?

Edit: Det finns för övrigt en tråd om honom någonstans i monster och män tror jag.

Postat: 2009-08-10 10:47
av Torbjörn
Enligt historien bekämpade han väl Kardien och Zorakins trupper med sin arme av odöda. Pekar ju då mot att han är åtminstone delvis nekromantiker. Men han kan ju naturligtvis vara en kombination. Beskrivningen av honom har väl också varit en äldre distingerad man. Kanske inte den typiske nekromantikern då. Samtidigt som att svartfolken i bergen ser honom närmast som en gud.

Torbjörn

Postat: 2009-08-10 10:52
av Jan Erik Söderman
Står ingenting om odöda. Bara svartfolk. I alla fall i tidslinjen ifrån Aidne.

Postat: 2009-08-10 10:54
av Peter
Jag skulle se honom som först och främst en Mentalist. Sedan skall han givetvis även vara en skicklig Nekromantiker.

Som varje ärkemagiker med självrespekt kan han givetvis ett antal magiskolor: kanske framförallt Illusionism, Symbolism och Krigsmagi

Men, men skall inte den här tråden ligga under häxmästartråden i Monster och Män? Går det att mergea?

P.s. En heraldisk devis stämmer ju väl med mycket av det som spekulerats i andra trådar. Men det vore kanske roligt med andra symboler som inte är så tydligt riddarfantasy: t.ex. tarotkortet Tornet?

Postat: 2009-08-10 10:56
av Jan Erik Söderman
Skulle också vilja svara på frågan om häxmästarens vapen. Tror inte det finns något sedan förut men vi kan ju hitta på något. Är det någon i resten av Ereb som använder ett pentagram?

Postat: 2009-08-10 11:45
av Snibben
En tank kan väl vara att han bär den Faltraxiska kungaskölden med en bastardsträng och tornerkrage. Han är en bastard till den sista Faltrakiske kungen och ser sig som arvinge till det Faltrakiska kungariket http://www.erebaltor.se/wiki/H%C3%A4xm%C3%A4staren.

Sedan kanske Svarta tornet som entitet har ett eget härmärke för mänskliga soldater (orcherna bär nog helst klan och stamsymboler)

Postat: 2009-08-10 12:04
av Mikael
Nej inte ett pentagram det är bara för tråkigt.

Bastardsköld var en bra idé förrutom att jag inte uppfattat att han basunerar ut sin "rätt" sådär. Det får ju inte bli så att han är känd som den rättmätige arvingen istället för Häxmästaren.

Peters förslag med tarrotkortssymbolik tycker jag var bra.

Någon förenande symbol för hela Aidne då?

Jag låser nu tråden och den kan fortsätta i Häxmästarentråden viewtopic.php?t=402&postdays=0&postorder=asc&start=0