Page 1 of 1

KOPPARHAVETS HJÄLTAR

Posted: 2019-01-06 15:00
by Naramsi
Image

VÄLKOMMEN TILL EN NY VÄRLD!

I det nya svenska rollspelet Kopparhavets Hjältar återvänder du till Kopparhavet och andra klassiker ur svensk rollspelshistoria. Du kan besöka magikerakademin i Kandra, gå vilse bland Pendons trånga gränder och spela smickelbräde bland Karabans hängande bazaarer. Om du vågar kan du trotsa feliciska kapare på Joriska havet, söka efter forntidens hemligheter längs Golwyndaravinens fördömda floddalar och låta dig invigas som solriddare bland tempelstädernas ziggurater? Men vad du än gör, undvik De Plockade i Andragossahavet, färdas inte österut över Dammvidderna mot Yndars utposter och Shamash hjälpe dig om någonsin beger dig in bland Grivelas hemsökta ruiner!

Spelvärlden Athos är en uråldrig och ärrad plats full av äventyr, intriger och skatter. Det är en värld där riddare söker ära, pirater byte och besvärjare uråldriga hemligheter. Vare sig du vill spela alv, anka eller minotaur bjuder Kopparhavets Hjältar på äventyr och rikedom för den som är modig nog att sätta segel och bege sig ut på dess förrädiska vatten. Den ger dig tillgång till en region full av äventyr, mysterier och möjligheter - Kopparhavet - med inspirerande beskrivningar och gott om lösa trådar och vita fläckar som du kan utforska med din spelgrupp.

Kopparhavets Hjältar är ett fullständigt rollspel på 196 sidor som använder reglerna från Hjältarnas Tid. Det introducerar nya värv som Riddare och Sjöfarare, nya folkslag som Anka, Vargfolk, Svartfalf och Minotaur, två nya magitraditioner och helt nya regler för sjöfart och sjöslag.

Spelet skrivs av Måns Broman och Leon Or. Tack vare ovärderligt stöd från rollspelsgiganter som Anders Blixt och Erik Granström kan vi återigen utforska och utveckla vad som döljer sig i Kopparhavet och längs dess kuster

Kopparhavets Hjältar beräknas kickstartas under andra kvartalet 2019.

- Helmgast

Image
unusual boy names that start with j

Tidevarv komma, världar försvinna – fast snarare lever de vidare i ny form. Så återföds det nya beständigt såsom fågel Fenix ur sitt gamla. Två gamla rävar kan inte annat än mysa över arvets fortlevnad. Som Toke säger i Röde Orm: ”Ungdomar skola ligga i selen, medan vi gå bredvid med tummarna i bältet och förundra oss över deras ringa styrka.”

- Anders Blixt och Erik Granström

Re: KOPPARHAVETS HJÄLTAR

Posted: 2019-01-07 09:24
by birkebeineren
:D :D :D

(gillar det slutgiltiga namnet :wink: )

Re: KOPPARHAVETS HJÄLTAR

Posted: 2019-01-07 21:28
by Naramsi
birkebeineren wrote: 2019-01-07 09:24 :D :D :D

(gillar det slutgiltiga namnet :wink: )
Ja, det blev rätt bra!

Re: KOPPARHAVETS HJÄLTAR

Posted: 2020-03-04 16:23
by birkebeineren
Kopparhavets hjältar har nu en undersida hos Helmgast

https://helmgast.se/kopparhavets-hjaltar/

Re: KOPPARHAVETS HJÄLTAR

Posted: 2020-04-10 12:37
by skaraborgarn
Spelvärlden Athos är det Ereb Altor eller en parallell värld?

Re: KOPPARHAVETS HJÄLTAR

Posted: 2020-04-10 21:29
by crilloan
Jag skulle älska det om det inte vore för reglerna. Gillar kopparhavsfokuest (vilket alltid varit det som hängt ihop bäst hos ereb altor) men gillar inte skador på vapen på 5T6 osv och inga grundegenskaper.
Men, förhoppningsvis ska de göra material som går lätt att konvertera.
C

Re: KOPPARHAVETS HJÄLTAR

Posted: 2020-07-31 10:49
by Peter
crilloan wrote: 2020-04-10 21:29 Jag skulle älska det om det inte vore för reglerna. Gillar kopparhavsfokuest (vilket alltid varit det som hängt ihop bäst hos ereb altor) men gillar inte skador på vapen på 5T6 osv och inga grundegenskaper.
Men, förhoppningsvis ska de göra material som går lätt att konvertera.
C
Det finns ett par skillnader, men inte jättekomplicerat att konvertera till "Ditt favorit-RP"tm - vi hoppas kunna lägga upp konverteringsguidelines så småningom

Re: KOPPARHAVETS HJÄLTAR

Posted: 2020-09-24 16:04
by Peter
Ni har väl inte missat att det går att lägga tassarna på ett ex av Kopparhavets hjältar nu: https://webshop.helmgast.se/kopparhavets-hjaltar/

Vore intressant att höra vad folk tycker från ni som redan har ett ex :)

Re: KOPPARHAVETS HJÄLTAR

Posted: 2020-09-28 22:20
by Fafnir
Har mitt ex hemma men inte hunnit läsa än. Bor typ i en kappsäck :lol:

Re: KOPPARHAVETS HJÄLTAR

Posted: 2021-05-23 20:28
by Peter
På Måndag öppnar vi Kickstartern för Sirenens klagan. Ta gärna en titt: https://www.kickstarter.com/projects/he ... ens-klagan

Re: KOPPARHAVETS HJÄLTAR

Posted: 2021-05-24 11:16
by Peter
Nu är Sirenens klagan live http://kck.st/3wsmwVL