Fingalkulten

Information om religionerna och dess utbredning
birkebeineren
Admin
Inlägg: 6782
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Fingalkulten

Inlägg av birkebeineren » 2009-05-13 20:29

mikulur skrev:Fingalkulten:

Den beundran och glorifiering av nationalhjälten Fingal Gorrond som uppkom efter att han drivit bort den härjande Svartfolkshorden visste inga gränser bland Hynsolges folk. Han blev förlösaren, hjälten, och personifieringen av den lycka som gemene man kände efter att ha undsluppit det järngrepp som Korumil Gormowac och hans anhang haft kring det stackars prövade och härjade folket. Att Fingal själv också var en man med ambitioner och samtidigt hade storslagna planer för sitt nya rike var något som hjälpte till all bättra på den status han redan skaffat sig i Hynsolge. Även om han var en god ledare så kunde han själv aldrig ana vilka följder som hans hjältedåd skulle innebära för framtiden. Själv ansåg han sig bara vara en av alla de tappra själar som gjorde sitt bästa för värja sig för hopen av anstormande orcher , resar och annat oknytt. Att han skulle bli gjord till konung och senare också nationalhelgon var absolut inget han räknat med. Med den medföljande berömmelsen kom också mycket huvudbry för den unge hjälten. Många var de som såg upp till hans person och beundrade den unge självsäkre mannen som just befriat landet från misär och tagit det mot annan allt ljusare framtid. Man måste ta i beaktande att landet vid det här laget var fruktansvärt utarmat, folket misströstade och hade inte levt i lugn och ro på många mansåldrar. Landet var skövlat och förstört efter svartfolkens plundringar, där de dragit fram hade de lämnat efter sig ett fruktansvärt sår som skulle tid innan det skulle kunna läka igen. Svält och farsoter hade plågat det redan plågade folket och det som krävdes nu för att gjuta mod i folket var någon som kunde samla och ena, någon som kunde leda och förena, någon som kunde väcka det slumrande och stolta folket återigen, det som krävdes nu var någon som den beundransvärde Fingal Gorrond…

Många var det som insåg att om man inte tog detta tillfälle i akt så skulle landet aldrig lyckas resa sig igen, det skulle tyna bort och förfalla, försvinna från Erebs historieböcker och bli en region av kaos, anarki och splittrade själar. Någon som Fingal Gorrond. Han var den perfekte personen att leda den nya ordning, att leda och bygga upp en ny nation,att göra Hynsolge till en välfungerande stat återigen. Hynsolges mäktiga ätters överhuvuden enades om att kröna Fingal till Kung över det nya landet. Fingal insåg tidigt att han för vissa parter endast var en bricka i spelet, att han skulle utnyttjas för att vara frontfigur för den nya sammanhållningen men han hade sina egna planer och med sina bundsförvanter och trognast män lyckades han utmanövrera de falanger som såg ut att lyckas.

Användarvisningsbild
Grisodlar'n
Barbisk Hövding
Inlägg: 1202
Blev medlem: 2007-11-09 01:15
Ort: Västerås

Inlägg av Grisodlar'n » 2011-07-31 11:54

Hur ger man Fingalkulten eller Den sjuuddade stjärnans orden mer djup än den har i de officiella källorna? Där bekrivs hela rörelsen som en slags riddarorden som växt upp kring den numera deifierade nationalhjälten. Det står också att Fingalkulten är populär bland rojalister. Kulten försöker ju motverka splittringar inom riket, och anser att adelns arvsrätt är av ondo.

Kan Fingalkulten ha drag av en mysteriekult med hemliga riter och liknande? Kan de vara makten bakom tronen? Är de kungamakare? Har kulten en mörkare sida?

Skriv svar