Oktagonen

Information om religionerna och dess utbredning
Mikael
Admin
Inlägg: 5058
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Oktagonen

Inlägg av Mikael » 2008-07-29 12:14

Har försökt samanställa vad källorna ger och lagt till egna samband och idéer, vad sägs?

Oktagonen
Ett släkte demonfurstar/halvgudar som tycks nära knutna till demonmånen Raukhra och Konfluxerna. De är åtta till antalet och enligt de flesta berättelser ”syskon”, oberoende men ibland allierade. De är mäktiga som Infernos demonädlingar men med förmågan att manifestera sig i Altor, återvända till sin dimension och behålla sin form utan att återförenas med Kaos. Oktagonens demoner har allianser och förbund med andra demoner och furstar i Multiversum.

Imaria – dödsgudinna, de odödas gudinna, eviga plågans gudinna
Mål: Världsherravälde över Altor genom död, ett rike av odöda likt det hon hade på Monturerna innan den tredje Konfluxen. Först behöver hon dock befrias, sedan göra Monturernas befolkning till odöda soldater och tjänare.
Kult: Odöda, främst sk imarioitiska vampyrer och gengångar på Monturerna. Även sk ringagenter.

Fängslades vid den första Konfluxen av sin bror Onaabys i underjorden på ön Monturerna. Lyckades till sist bli fri och förhäxa öns befolkning. Hon byggde en underjordisk stad för att undvika upptäckt av sina syskon och skapargudarna. I underjorden planerade hon Altors erövring. Gudarna kom dock emellan med ännu en Konflux vilken istället dominerades av hennes syster Tupagon. Monturerna splittrades, köttbitarna åt upp hennes folk och Onaabys på sin måne sökte efter henne innan även han drabbades av Konfluxen och Raukhra skakades så att bitar föll till Altors yta. Imaria valde att gömma sig i sitt tidigare fängelse ur vilket hon sedan inte kunde ta sig ur. För tillfället den mäktigaste av oktagonens furstar tack vare sin omfattande kult och snart blir hon kanske befriad. Ve Altor den dagen!
Är fängslad i underjordiska staden på Monturerna. Endast vissa artefakter och hennes främsta lärjunge Karaleia (i sin tur inlåst i sin sarkofag och begravd i underjorden) kan få Imaria fri. 610 så har den monturiska rebellen Palina Livillion förstått att Imaria har agenter inom monturernas stat när hon fick häxjägare och stadsvakter efter sig pga att hon kommit över en artefakt, en silverkalk. Hon överlämnade den till en annan rebell, Auxin Mendel, som var på väg till Krilloan (varför?). Den imarioitiska vampyren Lerajie Dantalion (tidigare rådgivare till Imaria och en av hennes främsta tjänare) skickades efter med sin ”livvakt”, nattulven Eberhard. Tack vare Imarias allians med mörkrets demonfurste Hemaquiel stöder Svarta Rosens Brödraskap Imaria i Krilloan.

Onaabys – Sjukdomarnas furst, själaätaren
Mål: Världsherrarvälde över Altor genom sjukdom.
Kult: I Hynsolge finns Stjärnkulten som är täckmantel för Onaabyskulten bland flera adelsfamiljer, ledda av Onaabys son. I Solunas djungler finns en stam kannibaler som leds av Onaabys sonson. I Krilloan fanns en kult som lyckades dö genom att utlösa en sjukdom ur en bit av Raukhra som är källan till Krilloans Peststad.

Onaabys är storebrodern som en gång var den starkaste och den som står närmast Raukhras demonkraft.

Tupagon – flugfurstinnan, insektsgudinnan
Mål: Världsherrarvälde över Altor genom insekters invasion och förgörande erövring.
Kult: Framförallt bland Samkarnas insektoidriken. Finns ett litet tempel i Krilloan.

Hade stor framgång vid senaste Konfluxen då hennes arméer av insektoider förödde Samkarna och köttbitare på pilgrimigran fick Imperium Iorpagnum att gå under. Även inför den 5e Konfluxen är hon väl positionerad. Hon har givit sin havsfarande tjänare raugonerhonan Keriaka en uppenbarelse om en ny pilgrimigran. Hon utnyttjar också en allians med de giftiga krypens demon Ghumgakk för att ta kontroll över den kommande Konfluxen. I Krilloan försöker en liten kult föda upp Köttbitare för en ny pilgrimigran, något Tupagon visserligen inte motsätter sig, men inte heller visar något intresse för.

Zinn – Ormguden, sandfursten, torkans herre
Mål: Världsherrarvälde över Altor genom torka och öken.
Kult: Främst ökenfolken i södra Soluna. Har också en trogen traditionell kult bland Morëlvidyns ädlingar. En mäktig paktmedlem finns i Krilloan.

Maal – smärtans furste
Mål: Världsherrarvälde över Altor genom tjänarnas och andras smärtor.
Kult: Mindre kult som tycks ha en mycket långsam plan för dess tillväxt. Möjligen på frammarsch i Magilre, Klomellien och i Aidne under annat namn.

Maal är mindre våldsam än hans syskon. Kulten anser att den enda vägen till upplysning är genom självplågeri och smärta. Det finns kultister som piskat sig själva till döds. Historiskt var det dock den andra sidan av kulten, den som anser att man kan frälsa omvärlden genom smärta, som dominerade. Denna Maalkult i Imperium Iorpagna hade en kort storhetstid under Kejsar Domions kamp för makten, men omvandlades sedan till oigenkännlighet av Domions och hans kultister.

Khergoll – anarkins och oordnigens furste
Mål: Att nå herrarvälde över Altor genom anarki och kaos.
Kult: mest anarkister, banditer, fredlösa och galningar. Främsta kultsäte år 610 är Staden O.

Hasitaal – de köttsliga hängivelsernas furstinna, perversionens gudinna
Mål: Att nå herrarvälde över Altor genom lust, perversion och hängivelse.
Kult: Har en medelstor kult runt om i Ereb. Den sprider sig främst via horhuskunder med ”udda smak” och de som kan tänka sig uppfylla önskningarna. En kult finns i Porto Horyni i sydligaste Ormsjön.

Gendilj – avfällingen, det svarta fåret, befriaren, hämnaren, morden och grymhetens furste
Mål: Hämnd på syskonen för en sedan länge glömd oförrätt
Kult: En liten kult, oktagonens minsta, med starkast fäste i öster, dvs Akrogal, men också i Sombatze, totalt i Altor ca 50 kultister.

År 610 finns en paktbunden lönnmördare och kultist som agerar med Krilloan som bas. Demonologen och dvärgen Guazzo Arathaso är inte kultist men stödjer Gendiljs kamp.


:?:
Senast redigerad av 4 Mikael, redigerad totalt 2008 gång.

Användarvisningsbild
Spelknepe
Admin
Inlägg: 2513
Blev medlem: 2007-01-25 20:26
Ort: Helsingborg
Kontakt:

Inlägg av Spelknepe » 2008-07-29 17:52

vad sägs?
tja... wiki? ;)

birkebeineren
Admin
Inlägg: 6966
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren » 2008-07-29 19:33

Ser bra ut Mikael! :)
...och Onaabys på sin måne sökte efter henne innan även han drabbades av Konfluxen och Raukhra sprack och bitar föll till Altors yta.
Detta får du garna forklara lite mera kring. Jag ser nog halst att Raukhra fortfarande finns dar ute någonstans aven om en del av henne ramlade ner i Hynsolge i sammanhang med den Tredje Konfluxen.

Jag har forovrigt forlagt ett litet tillhåll for oktagonister som dyrkar Hasitaal i den feliciska kolonin Porto Horyni i sodra Ormsjon.

Har också några ideer om vad en grupp av Domions Adepter agnade sig åt i den joriska staden Fodorim på slutet av 600-talet fO. Dar bedrev de hemliga studier i syfte att frambesvarja Maal till Altor och återuppvacka Solkejsaren sjalv, men de gick ovetande andra makters arenden och det hele gick mycket fel... :twisted:
Måste dock samla tankarna lite mer innan jag postar.

Mikael
Admin
Inlägg: 5058
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael » 2008-07-29 21:35

Självklart finns Raukhra kvar, var bara några bitar som föll. Skall förtydliga den biten.

birkebeineren
Admin
Inlägg: 6966
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren » 2008-07-29 23:12

Mikael skrev:Självklart finns Raukhra kvar, var bara några bitar som föll. Skall förtydliga den biten.
Har nu också last ditt inlagg i Aventyrstråden och anar ett storre sammanhang. Jag har tidigara under Tiderakning ymtat något om raukhriska månstavar och både jag och de fåtaliga anvandarna av sådana i ostra Ereb (samt Yndar) har teorier som forutsatter att den roda månen inte bara existerar men ochså nu ar mycket nara Altor...

Ser fram emot dina fortydiganden!

Användarvisningsbild
Mikael_Aa
Berendisk Vintrampare
Inlägg: 56
Blev medlem: 2007-06-22 20:03
Ort: Horred, Mark

Inlägg av Mikael_Aa » 2008-07-31 18:15

Borde vi utveckla vad Gendilj (och hans fåtal efterföljare) har för sig, om han samarbetar med andra mot oktagonen etc?
Du försöker göra VAD? Det finns det inga regler för...

Bergdahl
Barbisk Hövding
Inlägg: 947
Blev medlem: 2007-01-28 21:40
Ort: Örebro

Inlägg av Bergdahl » 2008-08-02 10:03

Angående Zinn, så skulle jag tro att det främst är i Pokti och inte Traximile som zinnkulter finns.

Mikael
Admin
Inlägg: 5058
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael » 2008-08-02 11:36

Nöjer oss kanske med Solunas öknar då. Hur är det med djungelfolket som dyrkar Onaabys och hans sonson, är det Efaro eller Thelgul, känns bäst med tanke på hur sonson kan ha rest dit osv. Eller?

Jo Gendilj kan byggas ut.

Bergdahl
Barbisk Hövding
Inlägg: 947
Blev medlem: 2007-01-28 21:40
Ort: Örebro

Inlägg av Bergdahl » 2008-08-03 19:53

Nöjer oss kanske med Solunas öknar då. Hur är det med djungelfolket som dyrkar Onaabys och hans sonson, är det Efaro eller Thelgul, känns bäst med tanke på hur sonson kan ha rest dit osv. Eller?
Solunas öknar, alt i Solunas ökenområden, låter väl vettigt. Angående djungeln varför inte göra samma sak och istället skriva "någon stans i solunas djungel finns ett folk som dyrkar Onaabys och leds av hans sonson..." osv...

Användarvisningsbild
gtjorgo
Barbisk Hövding
Inlägg: 1061
Blev medlem: 2008-05-24 12:54
Ort: stockholm

Inlägg av gtjorgo » 2008-08-03 22:10

precis.
med tanke på att det inte är områden som staterna/länderna (dvs Thelgul efaro) har kontroll över är det kanske oväsentligt att gå in på exakt vart detta folk finns?

Mikael
Admin
Inlägg: 5058
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael » 2008-08-04 10:03

OK, ändrat.

Något som vet varför sonsonen hamnade i Soluna?

Bergdahl
Barbisk Hövding
Inlägg: 947
Blev medlem: 2007-01-28 21:40
Ort: Örebro

Inlägg av Bergdahl » 2008-08-04 10:19

Mikael skrev:OK, ändrat.

Något som vet varför sonsonen hamnade i Soluna?
Han kanske var olydig och fick ställa sig i skamvrån. Nää... ingen aning och tror inte att det finns något nämnt om det i det officiella vad jag kan dra mig till minnes iaf.

birkebeineren
Admin
Inlägg: 6966
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Inlägg av birkebeineren » 2008-08-04 12:41

I EA-box aventyret Enhorningen och Drakormen så står det något om Onaabys och kopplingen till Soluna. Halvdemonen Parikila Omurtag flyr till sin son (Onaabys sonson) dar denna verkar vara ledaren for en Onaabyskult som efter aventyret faktisk ar i besittning av en bit från sjalva Raukhra...

Användarvisningsbild
Sopodlare
Erebosisk Köpman
Inlägg: 382
Blev medlem: 2007-06-13 20:39
Ort: Kallhäll, Järfälla, Stockholm

Inlägg av Sopodlare » 2009-12-17 13:03

Mikael_Aa skrev:Borde vi utveckla vad Gendilj (och hans fåtal efterföljare) har för sig, om han samarbetar med andra mot oktagonen etc?
I mitt Altor är en rollperson Gendiljkultist, och en är det ovetandes (han är sinnessjuk). Vi håller på att spånar kring detta just nu. Hitills så:

Gendilj söker upp folk som besitter ett starkt hämndbehov. Just denna kultist blev uppsökt då hans mor mördats. Han fick träning i kamp, och även inympad i sig, en svag telepatisk förmåga. Han kan sondera folks medvetanden, och är ökänd för att "se igenom folk".

Den andra rollpersonen satt på barnhem hela sin barndom (trakorisk barnhem = sätt barnen i arbete, lyder de inte, slå dem) och har ett hämndbehov mot mest hela världen. Han har blivit sinnessjuk av umbärandena, men Gendilj har tagit kontroll över rösterna, kan styra dem, och får rollpersonen att begå hemska handlingar.
A fat man brings a cushion wherever he goes

Mikael
Admin
Inlägg: 5058
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael » 2009-12-18 13:04

Vill passa på att hänvisa till denna sida för de som är intresserade av oktagonen, men det kommer med en liten spoilervarning för spelare:

viewtopic.php?p=18340#18340

Skriv svar