Inferno

Information om religionerna och dess utbredning
Mikael
Admin
Inlägg: 5008
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inferno

Inlägg av Mikael » 2008-03-24 22:54

Beskrivs i Demonprinsen och lite i Krilloanboxen. Nedan är mitt förslag på hur detta kan inkorporeras i vårt Ereb.

Liksom det tycks finnas ett eller flera paradis dit olika rätt-troende får lov att komma tycks det finnas flera pinoplatser eller helveten.

En sådan plats som fyller dessa mörka men ack så viktiga syften är Inferno. Flera av de mörkerriken som Altors religioner talar om tros eventuellt mynna i det som visa män i århundraden kallat Inferno.

Inferno har 9 kretsar som är oändliga men ändå indelade i ändliga sfärer, vissa stora som Altor självt. Varje krets styrs eller domineras av en av Infernos demonfurstar, sfärer styrs ofta av demonädlingar. De vise och lärde tvistar om Inferno skapades samtidigt med Altor eller om det uppstod som följd av människors ondska. Traditionellt ses Inferno som underjordens rike, medan paradiset är i himlen, men i det finns mycket lite sanning.

Den skrift som mandelordens munkar baserar sin forskning på är skriven på 300-t av en dalkisk poet, Tandõ Galíherì, som lyckades färdas genom Inferno och återvända. Då en LV-sekt grundades i Galíherìs namn efter hans död har LV sett sig tvunget att kommentera. Inferno anses officiellt vara ett av de hål som leder till Hemaqueils mörker där bockfursten gömmer sig. (Enligt Galíherì är Hemmaqueils namn som furste över Inferno: Sha'itan.) Enligt LV lyder även Inferno under Etin och en del av luttringen (híro) genomgås där efter solserafen Angarions dom i enlighet med Etins påbud. Inferno har dock endast en perifier plats i LV och många känner inte ens till det. Enligt Galíherì-sekten kastas riktigt svåra syndare/budbrytare, där kanat är så mörk att vågen inte behöver besudlas, ner i Inferno av Angarion för att där få sin dom vid Domens stod. Grupper som Svarta Rosens brödraskap förnekar naturligtvis att mörkerförsten skulle ta order från Solguden. Somliga hävdar tom att ljusgudar som Etin skapades som lögnaktiga motpoler till Mörkerfurstens ondksefulla sanningar.

Några andra rykten som finns är: att Aesirtrons Nifelheim utgörs av Infernos krets nr2; Oktagonens demonfurstar lär ha allianser med sin mäktiga kusiner i Inferno; Vicotniks Labraatie tros ha portaler till Infernos kretsar ur vilka han och hans domare drar inspiration, kraft och plågoris.
Senast redigerad av 1 Mikael, redigerad totalt 2008 gånger.

Mikael
Admin
Inlägg: 5008
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael » 2008-05-16 08:59

Jag tycker inte att vi kan stryka Inferno helt ur Ereb Altor. Jag tänkte jag kunde skriva hop en beskrivning av en udda LV sekt som tror på Inferno och därmed påvisa Infernos undanskuffade/"förnekade" plats inom LV. Det blir en omskrivning av det som står ovan så stirra er inte blinda på det. Det kanske tom ses som heresi? Andra vinklar och info om Inferno kan komma fram i Svarta Rosens beskrivning. I övrigt får en detaljerad beskrivning à la källorna sökas på wikin. På detta vis blir det inte en del av det officiella LV men inte heller helt bortskrivet.

Användarvisningsbild
Grisodlar'n
Barbisk Hövding
Inlägg: 1202
Blev medlem: 2007-11-09 01:15
Ort: Västerås

Inlägg av Grisodlar'n » 2008-05-16 11:54

Ja, Inferno kan nog användas. Om man omarbetar namn etc så kan det säkert bli riktigt bra!

Användarvisningsbild
anders
Dalkisk landsprofet
Inlägg: 1403
Blev medlem: 2007-07-20 14:40
Ort: Colorado Springs, CO

Inlägg av anders » 2008-05-16 14:19

"Infernismen" blir nog i så fall en heresi, och inte del av den Lysande Vägens officiella plats. Inferno förnekas inte av LV, men dess relation till Etin och Hemaquiel tolkas annorlunda... Kul med en heresi som existerar (om än i litet antal) på Caddo. Jag ska läsa igenom Demonprinsen och Krilloan och sedan redogöra för LV:s officiella syn på Inferno (och andra världar och platser för den delen).

EDIT: Borde inte denna tråden ligga under Metafysik istället för Religion?

Mikael
Admin
Inlägg: 5008
Blev medlem: 2007-02-22 19:19

Inlägg av Mikael » 2008-07-15 22:26

Under Multiversum på Metafysik har nu Inferno fått substans och plats! :D

Skriv svar