Erebos

Samlingsplats för alla länder och platser
Post Reply
User avatar
Spelknepe
Admin
Posts: 2517
Joined: 2007-01-25 20:26
Location: Helsingborg
Contact:

Erebos

Post by Spelknepe »

Senaste karta: viewtopic.php?p=38524#p38524

Image
Ny karta


Image
Gammal karta

Invånarantal: ca 125.000
Befolkning: människor 85%, ankor 15%
Huvudstad: Nohstril (ca 9.000)
Statsöverhuvud: -
Styrelseform: plutokrati
Exportvaror: skaldjur, ädelstenar, tyger
Importvaror: timmer, spannmål
Välstånd: rikt
Armé: liten riksarme. Gott om legosoldater. Inget folkuppbåd
Religion: dyrkan av Fraschikel, alltings beskyddare. Lysande vägen är stark.
Övrigt: Erebos styrs av ett råd bestående av ledarna för de fem största handelshusen
Last edited by Spelknepe on 2007-11-03 15:13, edited 3 times in total.
User avatar
Gunther
Admin
Posts: 633
Joined: 2007-01-28 13:08
Location: Umeå
Contact:

Post by Gunther »

Är det någon som har skrivit något om Cyklopernas ö (Tolokfe)? Finns det förresten något hemmasnickrat äventyr som utspelar sig där?
osbjer
Caddisk Bågskytt
Posts: 126
Joined: 2007-01-28 14:03
Location: Göteborg
Contact:

Post by osbjer »

Inget vad jag vet. Det är nog öppet för att själv bestämma.

/j
Mikael
Admin
Posts: 5129
Joined: 2007-02-22 19:19

Tolokfe

Post by Mikael »

Jag har skissat lite på Tolokfe och cyklopernas ö, spelade ett sabotörs-äventyr där. Tre-hövdade alliansen kände sig tvugna att sabotera Feliciernas hemlig flottbas Cyklopia...
Vi kan väl byta idéer.
Mikael
Admin
Posts: 5129
Joined: 2007-02-22 19:19

Tolokfe

Post by Mikael »

Vad jag skrivit om
"TOLOKFE - CYKLOPERNAS Ö

Historia: under historiens lopp har Tolokfes rykte växt och har fått många namn som De enögdas boning, Dödens ö, Fasornas Tillhåll, Djävulsön m.fl.

Urtid / Forntid: Cykloperna hade förrått Aio, guden med det enda ögat, som för detta kastade en förbannelse på cykloperna och dömde dem att aldrig få lämna Tolokfe. Cykloperna finner sig i sitt öde men förblir bittra och ilskna till denna dag.

Några cykloper kom uppenbarligen undan då de har setts även i andra delar av Ereb Altor. Cykloper har också några fåtal gånger i historien med människors hjälp lämnat Tolokfe för att tjäna som krigare.

Enligt dvärgarnas sägner är Cykloperna istället ett av deras gud Terras barn, ett Stenfolk. Anledningen till att de inte kunnat lämna Tolokfe är att ön inte har några skogar att bygga cyklop-stora skepp från. Terras barn har heller ingen önskan att lämna kontakten med terra firma som den en gång fötts ur och lever därför mycket lyckliga på sin ö utan irriterande människor.

2000 FO: Öfolket massiverna försöker kolonisera även Tolokfe tills cykloperna upptäcker dem. Efter denna blodiga lärdom undvek folket öarna och guden Aio fick anhängare som hävdade att guden höll sitt hov på Tolokfe.

700 – 600 FO: Joriska imperiet börjar kolonisera öarna, men lär sig snabbt samma läxa som massiverna och undviker sedan Tolokfe som de också kallar Cyklopis – ”Enögingarnas stad”.

300-talet EO: Feliciska och Zorakinska flottor inspekterar Tolokfes mytiska kuster, men lär sig snart att hålla avståndet till de stenkastande jättarna.

512 – 514 EO: Det Erebosiska inbördeskriget. Ätten Tjurhorn bygger två jättelika pråmar med vilka han lyckas föra över 15 äventyrslystna unga cykloper. Deras enorma slagkraft håller på att snabbt få till ett slut på inbördeskriget innan en familjen Festglade låter krigsdemonen Z’crohederc besätta krigaren Echram Schroedel som nergör tolv av cykloperna när de står vakt utanför Tjurhorns villa i Gringul. Övriga tre cykloper dödas i inbördeskriget efter detta.

579 EO: I ett mycket ovanligt infall av samarbete landsätter Erebos, Zorakin och Felicien femhundra tungt rustade riddare och legosoldater på Tolokfe i ett försök att inta ön och dess legendariska betesmarker och rikedomar. Ingen återvänder för egen maskin. Några kastades dock ut till invasionsflottan.

618 – 621: Felicierna lyckas från en cyklopisk storbonde köpa sig rätten att bygga en hemlig hamn på öns östkust. Hamnen byggs i all hemlighet av krigsslavar och cyklopen hjälper till att hålla alla andra skepp på behörigt avstånd. 620 står hamnen klar och man har dessutom lyckats samla en armada att anfalla Erebos med. 621 skall anfallet genomföras och man har förberett ett par jättepråmar för cyklopkrigare.


Geografi:
Inte mycket är känt om Tolokfes geografi, av tidigare angivna anledningar. Man vet att kusten domineras av vassa klippor och rev, men att det också finns långa mjuka sandstränder. Ön omhöljs ständigt av dimbankar, men man har klara dagar kunnat konstatera att öns mitt domineras av ett stort bergsmassiv.

Kusterna:
Kusterna är steniga, vassa och oftast höga mot vilka de svåra strömmarna som omger ön kastar sina offer. Längs främst norra kusten finns dock ett antal längre sandstränder med turkosfärgat vatten. Det är en av de längre av dessa som använts för ödesdigra landstigningar under historiens gång. Inte långt från den stranden där landet höjer sig på en udde ligger det slagfält (8) där de flesta soldater stupade 579. De övriga dog under de kommande veckorna.

Betesmarkerna och de odlade slätterna:
Mellan kusten och landets höjning mot bergen finns större vildängar och grässlätter. Här vallas cyklopernas getter och får på bete. Jorden är mycket bördig och tål betesdjurens hårda betningar. Vissa försök har gjorts att odla marken, men cykloperna har inte kunskapen eller tekniken. Det krävs också så ofantliga områden för att vara värt besväret. De flesta cykloper föredrar dessutom kött. Det odlas dock en del vin av cykloperna på lämpliga platser.

Buskskogarna/snåren:
Bland kullarna och där ängarna övergår i högland finns ytterst snåriga krumväxande buskar som ibland blir så stora att de blir rena snårskogarna. Växterna saknar lövverk men har kraftiga stammar. Ingen av dem är rak nog att få ut annat än korta plank från. Cykloperna har också mycket få träprodukter i sina hem.

Kullarna och högländerna:
Efter slätterna höjer sig landet. I sydväst ganska brant till ett högland som når ända fram till bergen, medan övergången på övriga delar av ön är via mjuka rullande gräskullar. Även här finns gott om saftigt gräs till boskapen. På västra delarna av ön finns kullar som skiljer från andra i kullandskapet. Detta är cyklopernas gravfält (2) vilket syns på alla stora olikfärgade och ofta vackra stenar som lagts ut av anhöriga.
I en större dalsänka mellan gravkullarna och bergen ligger öns enda större sjö (9). Öns vatten sägs få alla att växa till jättelika proportioner, vilket skulle förklara cykloperna och deras husdjurs storlek.

Bergen:
Höga, mäktiga och ofta vassa reser de sig mot himlen. Ett antal utslocknad vulkaner finns spridda bland bergen, samt en aktiv vulkan (12) som fått namnet Samoat (Molnhuvud). Bland bergen ligger cyklopernas stad Cyklopia (1) byggd av sten och i stora delar inhuggen i bergen. Staden har en befolkning på ca 100 cykloper. För människor är staden överväldigande och täcker ett par stora dalgångar. Även i övriga delar av bergen finns mindre boplatser av cykloper, men då vid bergens utkanter och aldrig med fler än tiotalet cykloper. Bland bergen lever ett antal tåliga varelser och monster som ännu inte utrotats av de hungriga och vresiga cykloperna. Två rock har sina bon (3) bland bergens hösta toppar. Djupt inne bland de sydliga bergen lever basilisken Quantakitox i sin håla (7). Utanför finns dussinet cyklopstatyer i naturlig storlek. Ytterligare ett monster har en egen håla (11) i bergen, nämligen en Ghertum, där den finns när den inte jagar på ön. Inte långt från Samoat och Ghertums håla finns ruinen efter en trekantig borg (13) som en gång var ett osynligt laboratorium för den kejserlige hovmagikern Yhell.

Invånarna:
Öns enda invånare är cykloperna. Ungefär hälften av invånarna bor i staden Cyklopia bland bergen, medan den andra hälften lever som bönder och herdar spridda över ön."

Det finns en karta någon stans också.
Last edited by Mikael on 2012-10-01 19:47, edited 1 time in total.
User avatar
Excellentium
Zorakisk Väpnare
Posts: 89
Joined: 2007-08-05 03:01
Location: Åkersberga

Post by Excellentium »

Det syftas på att Erebs främsta fäktakademi (en relativt ny företeelse i Ereb) ligger i Erebos i Krigarens handbok, närmare bestämt på ön Beyural i staden Gringul. Vidare står det att just fäktakademier har ersatt de traditionella vapenakademierna i Erebos (även Caddo vilket jag påvisat i Caddo-tråden).

Fäktskolan ska ligga mitt i Gringul bland köpmanspalatsen. Höga väggar av ädelträ och målat glas utmärker stadsdelen står det. Kan ju ge lite inspiration till att börja måla upp mer om Erebos...
"That is not dead which can eternal lie and with strange aeons even death may die".

- Necronomicon by Abdul Alhazrad
User avatar
Excellentium
Zorakisk Väpnare
Posts: 89
Joined: 2007-08-05 03:01
Location: Åkersberga

Post by Excellentium »

Leder Peter vidare

Är riktigt sömnig nu... Eledain nämnde jag visst väldigt kort under tråden Eledain, och hans riddare under Religion...

...pekar åt det hållet...
"That is not dead which can eternal lie and with strange aeons even death may die".

- Necronomicon by Abdul Alhazrad
Fraxinus
Kardisk Bontisâl
Posts: 1634
Joined: 2007-05-10 00:12
Location: Stockholm

Post by Fraxinus »

Den här texten har jag fört över från Caddo. :)

Vad gäller fäktskolor så var de ursprungligen utvecklade för att ge personer vapenteknisk färdighet inför juridiska dueller och för självförsvar. Fäktskolorna är alltså inte direkt knutna till militär vapenövning. Däremot var det ganska vanligt att officerare och adelsmän deltog i fäktskolor då dueller inte var en ovanlighet bland dessa människor. (Obs nu talar vi om historiska fäktskolor).

De vapen som främst övades var bredsvärd, en och enhalvhandssvärd, långsvärd (vilket är en föregångare till rapieren/värjan), rapier, dolk och buckla. Senare skulle det även infatta dräktvärja. Strid med ett vapen, svärd och dolk eller svärd och buckla var de vanligaste kombinationerna.
Rapier (värja) heter förövrigt fortfarande longsword på engelska.

I många fäktskolor övade man också ofta med stavar och hillebarder. Oftast övade man även obeväpnad strid som brottning och boxning. De mer seriösa övade också något man kan kalla gymnastik för att bättra på kroppskontrollen.

Fäktskolorna hade under lång tid en aning ljusskygg karaktär. Vissa tidiga fäktskolor verkar rent av ha haft kombinerad badhus och horhus i sin "verksamhet". Och vissa riktigt ljusskygga "utbildade" sina elever mer mot gatkämpar som drogs in i otaliga slagsmål. Detta gjorde att fäktskolor vid ett par tillfällen helt förbjöds i vissa europeiska städer som London och Paris.

De fäktskolor som hade en seriös framtoning och fokuserade sin verksamhet strikt mot duellfäktning och självförsvar samt kunde tillgodose en viss kvalitet i sin utbildning klarade sig dock oftast förhållandevis lindrigt undan från sådana restriktioner.

Så kallade fäktningsgillen grundades så småningom för att säkerhetsställa kvaliteten på fäktskolor, lärare och utbildning. Detta lyckade dock inte helt för de nedtecknade klagomålen på undermålig utbildning och dålig lärare är många.

De vanligaste kunderna var borgare, för de kunde betala och hade inget annat sätt att naturligt lära sig kampkonster, samt officerare och adel.

Vad gäller popularitet så lär Paris ha förklarat fäktskolorna olagliga 1554 för att studenterna på universitetet skolkade från de andra lektionerna för att i stället gå till fäktskolor. Vissa universitet hade börjat hålla sig med fäktskolor vid den här tiden för att hålla studenterna borta från mer ljusskygga fäktskolor. Men det verkar inte ha gett önskvärt resultat.

Utbildning i stridyxor, klubbor, stridhammare, spjut vanliga sköldar verkar ha varit mycket begränsade i fäktskolor. Detta verkar snarare ha övats av militären. Här kan man eventuellt tala om vapenakademier.
Mikael
Admin
Posts: 5129
Joined: 2007-02-22 19:19

Post by Mikael »

Är det någon som spekulerat kring de sk rojalisterna i Erebos, dvs de som representerar stormännen och vill ha revanch?
birkebeineren
Admin
Posts: 7151
Joined: 2007-02-27 07:25

Post by birkebeineren »

Mikael wrote:Är det någon som spekulerat kring de sk rojalisterna i Erebos, dvs de som representerar stormännen och vill ha revanch?
Ätten Tjurhorn* lär ju finnas i faggorna någonstans på andra sidan Dakkilo från Nohstril sett, gärna eventuellt med skumla uppsåt i åtankarna och möjliga allianser med montagoriska pirater eller den feliciska kungamakten?

Var förresten Erebos ett monarki eller ett aristokrati innan Femhusrådet tog över?

*Visste ni att Tjurhornarna i sitt vapen har en uppochner vändt barbisk oxhjälm, som ett minne från ättens anfader Vobars äventyr i norra Ereb på 100-talet eO?
User avatar
Spelknepe
Admin
Posts: 2517
Joined: 2007-01-25 20:26
Location: Helsingborg
Contact:

Post by Spelknepe »

Uppdaterad karta på första sidan.
Lindén
Caddisk Bågskytt
Posts: 159
Joined: 2007-05-30 04:09
Location: Nässjö/Vetlanda - Bor i Nässjö, sugen på att spela! Skicka omedelbums

Post by Lindén »

Nu jävlar är det dags att tillföra mer än bara åsikter. Jag har så smått börjat på Erebos och ska banne mig viga lite tid åt detta. Det kommer att gå i vågor men jag ska göra mitt bästa för att sätta mig och färdigställa denna nation som jag från början älskat och hållt som fästet för många av de bästa äventyr vi spelat. Antar att det inte är någon som har den som sin då tråden inte uppdaterats sen urminnes tider.

Gott folk, finns det något som "ååh detta får han bara inte missa!!!" som ni vill ha med så tveka inte. Jag kommer lyfta varje liten pettitess i tråden när jag är tveksam.
Fraxinus
Kardisk Bontisâl
Posts: 1634
Joined: 2007-05-10 00:12
Location: Stockholm

Post by Fraxinus »

Jag tackar och välkomnar att någon vill ta hand om Erebos för det är också ett av mina favoritländer. :D
User avatar
anders
Dalkisk landsprofet
Posts: 1404
Joined: 2007-07-20 14:40
Location: Ashland, OR

Post by anders »

Lindén! Toppen! Ska bli kul att se hur Caddos ärkerival utvecklas i dina händer. Kul att du tagit tag i det! :D
User avatar
Fafnir
Vortiger
Posts: 2096
Joined: 2007-02-09 12:19
Location: Stockholm
Contact:

Post by Fafnir »

Så ytterligare ett land kommer få utvecklas och broderas ut. :D Lysande!
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
Post Reply