* Elementen

Esoteriska tankar om Altors metafysik och kosmologi

Moderator: Brior

birkebeineren
Admin
Posts: 7077
Joined: 2007-02-27 07:25

Re: * Elementen

Post by birkebeineren »

Det här kanske skulle passa i en tråd för Alkemi eller Difolterna men nu får det bli här:
Fraxinus wrote:Caddos alkemister (och parfymtillverkare) kan mycket väl ha snappat upp diFolternas idéer. Idén om renhet kan nog verka särskilt intressant för dalkerna.

Om vi tar exemplet med Solandarna så anser dalkerna att dessa andars existens i Caddo hänger på den dalkiska trons hängivenhet till Odos ord. Renheten i dalkernas tro om man så vill. Detta yttrar sig exempelvis genom att INTE tillåta någon form av magiutövande på ön.

De dalkiska alkemisterna delar denna tro och anser inte att deras verksamhet står i strid den sanna lysnade vägen. De anser inte att de utövar någon magi. De nyttjar enbart verksamma ämnen i olika föremål och ämnen. Kanske försöker de även använda sig av solandar i sina alkemiska processer. Som katalysatorer eller liknande.

Solandarna är enligt den dalkiska tron själva beviset och resultatet för att dalkernas tro är den sanna...och om man så vill den rena lysande vägen. Kan man integrera solandar i alkemiska processer låter man dessa ljusets och renhetens andar även verka renande på den alkemiska slutprodukten. Och genom att rena produkten får ett högvärdigare slutresultat....precis som elden genom sin renande hetta får järnet eller kopparen att framträda ur malm och rödjord. Hmm...detta blev kanske lite för förvirrat?
Panan
Felicisk Råttfångare
Posts: 2
Joined: 2018-06-18 15:18

Re: * Elementen

Post by Panan »

birkebeineren wrote:Abzulvan är en slags inkvisitorisk organisation som försöker bistå Gudarna och deras avsikter med Skapelsen. Den är skriven för världen Argond i Svavelvinter-spelet och beskrivs här:

http://erik-granstrom.blogspot.sehemsida/2012/04/abzulvan.html

Organisationen har diskuterats på forumet och skulle kunna finnas i Ereb och även övriga Altor om vi gör vissa anpassningar. Kanske hitta ett annat ord för animister eftersom det är väldigt förknippat med magiskolan Animism i Ereb och sen förklara hur de olika viktiga religionerna som Lysande Vägen, Unga Gudarna och Aesirtron förhåller sig.

Abzulvan kanske har sitt säte någonstans vid Golwyndahavet och därifrån spridit sig på olika vis både över Ereb, Akrogal och Soluna? Kanske på ön Habete Grelge vid Grelgifallen mellan Furgia och Sombatze?

Tack för det mycket informativa inlägget och användbar information!
Post Reply