* Elementen

Esoteriska tankar om Altors metafysik och kosmologi

Moderator: Brior

Re: * Elementen

Inläggav birkebeineren » 2017-02-22 18:28

Det här kanske skulle passa i en tråd för Alkemi eller Difolterna men nu får det bli här:
Fraxinus skrev:Caddos alkemister (och parfymtillverkare) kan mycket väl ha snappat upp diFolternas idéer. Idén om renhet kan nog verka särskilt intressant för dalkerna.

Om vi tar exemplet med Solandarna så anser dalkerna att dessa andars existens i Caddo hänger på den dalkiska trons hängivenhet till Odos ord. Renheten i dalkernas tro om man så vill. Detta yttrar sig exempelvis genom att INTE tillåta någon form av magiutövande på ön.

De dalkiska alkemisterna delar denna tro och anser inte att deras verksamhet står i strid den sanna lysnade vägen. De anser inte att de utövar någon magi. De nyttjar enbart verksamma ämnen i olika föremål och ämnen. Kanske försöker de även använda sig av solandar i sina alkemiska processer. Som katalysatorer eller liknande.

Solandarna är enligt den dalkiska tron själva beviset och resultatet för att dalkernas tro är den sanna...och om man så vill den rena lysande vägen. Kan man integrera solandar i alkemiska processer låter man dessa ljusets och renhetens andar även verka renande på den alkemiska slutprodukten. Och genom att rena produkten får ett högvärdigare slutresultat....precis som elden genom sin renande hetta får järnet eller kopparen att framträda ur malm och rödjord. Hmm...detta blev kanske lite för förvirrat?
birkebeineren
Admin
 
Inlägg: 6249
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Föregående

Återgå till Metafysik

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron