OQDoD - Monster och Människor

Skriv om ditt projekt, dela med dig av husregler.

OQDoD - Monster och Människor

Inläggav Peter » 2016-03-11 09:20

Hej igen!

Jag har sedan ett tag pillat på ett regelsystem som ligger någonstans mellan retroklon och uppdatering av klassiska Svarta Lådan. Mer specifikt är designparamtrarna att jämföra Svarta Lådan med OpenQuest (lite olika versioner - främst de nedslimmade reglerna till Age of Shadow) och anamma de 'bästa' reglerna med förenkling som ledstjärna.

Jag har gått lite bortom de här ganska strikta designparametrarna och infört vissa ytterligare förenklingar - bland annat överväger jag just nu att införa stridsreglerna från Pendragon rakt av - dvs istället för attack of parad har man ett enda motståndsslag. Jag vill också göra mig av med BEP och STO. Det senare är just nu en sekundäregenskap som inte slås fram.

Jag har svårt att tänka mig en bättre skara medfantaster för hjälp och input

(p.s. jag har inte riktigt bestämt mig för namn än - OQDoD är arbetsnamnet, men just nu lutar jag åt Monster och Människor)

https://docs.google.com/document/d/1Mux ... =drive_web

Uppdaterat länken till senaste versionen
Senast redigerad av Peter 2016-10-31 20:58, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
Peter
Palinorisk dödsriddare
 
Inlägg: 1413
Blev medlem: 2007-03-01 13:20
Ort: Bryssel

Re: OQDoD - Monster och Människor

Inläggav birkebeineren » 2016-03-11 09:35

Hej, det var ett tag sen! :)

Jag är inte så insatt i de olika regelsystemen så just där känner jag inte att jag kan bidra med så mycket. Men jag har läst delar av diskussionen om STO på wrnu med intresse och undrade vad du skulle komma fram till. Lite roligt är det också att bara för några dagar sen så undrade någon här på forumet om vi angett några grundegenskaper för "din" Palinoriska pansarhäst. Inga har hittats förutom mankhöjd 210 cm i Monsterboxen men du har kanske några notater, med eller utan STO? :wink:
birkebeineren
Admin
 
Inlägg: 5987
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: OQDoD - Monster och Människor

Inläggav Peter » 2016-03-11 10:43

Verkligen ett tag sen! Jag försöker titta förbi åtminstone en gång vart halfte decennium ;)

Palinor skrev jag utan några regeltankar alls. Men jag inser mitt ansvar att skapa OQDoD-regler (lätt översättbara till andra versioner) för stridshästen
Användarvisningsbild
Peter
Palinorisk dödsriddare
 
Inlägg: 1413
Blev medlem: 2007-03-01 13:20
Ort: Bryssel

Re: OQDoD - Monster och Människor

Inläggav Peter » 2016-03-11 12:22

Palinorisk Stridshäst
På de öppna stäpperna i nuvarande Palinor och västra Nargur frodas sedan gammalt en egensinnig hästras: den palinoriska stridshästen. Denna eldfängda och oförvägna storhäst är en utmärkt springare och hett eftertraktad av riddare, kavallerister och hästkännare. Förutom dess stora storlek (den mäter 210cm över manken) och dess eldiga dristighet är hästen välsignad med ovanligt tjock hud, nästan ogenomtränglig för pilar och lätta vapen.
Hästens tjocka hud ger den ett lite hårt och kantigt utseende. Ögonen är smala och kisande genom hudlagren, vilket ger hästen ett arrogant och samlat uttryck. Den har riklig manväxt, och det är inte ovanligt att dess ryttare pyntar djurets man med flätor eller knopar, ofta så många knutar som han fällt fiender från dess rygg.
Egenskap
STY 29
FYS 15
SMI 11
INT 5
SB +2T6
KP 15
STO 7
Naturliga vapen
Hovar 65% 1T4+2T6
Bett 35% 1T6+2T6
Naturligt skydd: 1
Förflyttning: L20
Användarvisningsbild
Peter
Palinorisk dödsriddare
 
Inlägg: 1413
Blev medlem: 2007-03-01 13:20
Ort: Bryssel

Re: OQDoD - Monster och Människor

Inläggav Peter » 2016-10-28 11:10

Hej igen kära forumiter!

Nu har jag kommit längre med Monster & Människor, och vore väldigt tacksam för tankar, input, korr och saker jag har missat, borde ha med. Tar gärna emot kommentarer om hur bra det här regelsystemet funkar med materialet på erebaltor.se, och om det finns något sätt att knyta det närmare

Tack på förhand!

https://docs.google.com/document/d/1Mux ... sp=sharing
Användarvisningsbild
Peter
Palinorisk dödsriddare
 
Inlägg: 1413
Blev medlem: 2007-03-01 13:20
Ort: Bryssel

Re: OQDoD - Monster och Människor

Inläggav birkebeineren » 2016-10-30 08:23

Du skulle till kapitlet om Yrken kunna göra ett tillägg om hur man kan använda ditt regelsystem i spelvärlden Ereb Altor (i våran tolkning).

Antingen att du ger en kort beskrivning till vart man hittar de olika yrkena i EA: Riddare förekommer huvudsakligen i södra och västra Ereb, att dessa ofta är knutna till Lysande Vägen men också finns där man tillber Unga Gudarna, vilka hästar (det finns många sådana beskrivna) och vilka vapen de använder; Trollkarlar finns överallt (även på Caddo men där i skjul) och de flesta är präglade av de joriska skolorna som är ett arv från Kejsardömet Jorpagnas magi, även om också mörkermagi från Yndar utövas och runorna från Kard sägs vara tolkningar av drakspråket; Sjörövare är särskillt fruktade i Kopparhavet där de svarta piratankorna från Morëlvidyn är de värsta men även att nordfolken från Jorduashur och Ransard har en lång historia av att plundra längs Västerhavets kuster; osv.

Eller så ger du några färdiga personbeskrivningar till varje yrke som Spelarna kan använda rakt av eller bygga vidare på när de skapar en Rollperson. Exempelvis:

Krigaren
-En tidigare soldat från Jorpagna som tjänat i Pergonitergardet och bevakat Exarken i Ekeborg men nu avskedats och är i behov av nya uppdrag.
-En hynsolgisk bondedotter som kämpat i Upproret och där lärt sig använda vapen den hårda vägen men desillusionerad lämnat kriget.

Jägaren
-En pälsjägare från Trasimo med nargurisk blod i ådrorna som ofta eskorterat karavaner genom skogarna till Barbia i norr och drömmer om att en gång fånga en riktig krokgädda.
-En kardisk bestfångare som med sina kunskaper i pentisk drogkonst jagat allt i från indrik i Furgia till vild löpmus på Caddo.

Stråtrövare
-En rövare från Nostratiet som efter att i åratal ha plundrat pilgrimer längs Via Aidne och sålt dereas värdesaker i Fristaden nu börjat lyssna till profeten Odos budskap om Lysande Vägen.

Köpkvinna
-En pärlhandlare från Mercana i Klomellien som även brukat föra med sig dvärgisk finsmide på sina många resor genom vättarnas bergspass och vargmännens revir i Melashebergen mot marknaderna i Staden O.

Lärd
-En lärjunge i Mandelorden som utskickat från Lyceet i Pendon till Bahaz norr om Demontungan studerat akrogalisk tideräkning men också lärt sig mycket om demonkulten i norra Kalmurri.
-En adept vid Solkatedralen i Arno som lämnat sina studier på Caddo för att studera mystiska fornspråket Erdir.
birkebeineren
Admin
 
Inlägg: 5987
Blev medlem: 2007-02-27 07:25

Re: OQDoD - Monster och Människor

Inläggav Peter » 2016-10-30 17:37

Tack birke - jag gillar't - särskilt idén att presentera några ereb-altorexempel per yrke. Varelser kan ju ha liknande exempel - dvärgar nämner grynnerbergen, ankor morelvidyn och och orcher Häxmästarens Svarta Torn. Skall klura på detta - också vad gäller presentation (som "exempelboxer" eller kanske en alternativ version av reglerna "Monster och Människor i Ereb Altor" ;) )

Men jag funderar också mer grundläggande på om regelsystemet riktigt passar, om inte DoD Expert eller DoD 91 är mer 'Ereb Altor' än Svarta Lådan var. Tar gärna era tankar på det.

Sedan är jag osäker på om magisysemet och utrustningslistan riktigt räcker...
Användarvisningsbild
Peter
Palinorisk dödsriddare
 
Inlägg: 1413
Blev medlem: 2007-03-01 13:20
Ort: Bryssel


Återgå till Alternativa Regelsystem

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron