Svartfolk

Allt om raser och folkslag som inte nämns i landsbeskrivningarna
Mikael
Admin
Posts: 5129
Joined: 2007-02-22 19:19

Post by Mikael »

leinder wrote:
men demokratin segrade
Minoriteten är missnöjd och går ut på Uppsalas gator och skriker revolution

:twisted:
:lol: Det är som vanligt när de unga skriker revolution...den gamle (Mikael) säger "det där hojtade vi redan på vår tid (2007) så klipp er och skaffa ett jobb!" :wink:
Last edited by Mikael on 2009-08-04 15:12, edited 2 times in total.
Jan Erik Söderman
Cerevalisk Drakryttare
Posts: 730
Joined: 2009-05-22 12:41
Location: Stockholm
Contact:

Post by Jan Erik Söderman »

Ja Peter nu får du verkligen ta och skärpa dig. :p *Luktar av rosor och har absolut inte gjort någonting fel*
Sorry can't brain today, I have the dumb.
User avatar
leinder
Cerevalisk Drakryttare
Posts: 765
Joined: 2008-03-12 19:39
Location: Stockholm

Post by leinder »

Inkl. karlstadbor?
Speciellt karlstadbor 8) haha
User avatar
leinder
Cerevalisk Drakryttare
Posts: 765
Joined: 2008-03-12 19:39
Location: Stockholm

Post by leinder »

så klipp er och skaffa ett jobb
Jag är rakad och har fast jobb 8)
birkebeineren
Admin
Posts: 7149
Joined: 2007-02-27 07:25

Post by birkebeineren »

Från Felicien:

I de västra pelenosiska bergens djup bor de demoniska illvättarna som ibland utför nattliga räder där de sprider eld, död och demonisk förintelse. Dessa attacker är korta och intensiva - de varar oftast inte mera än en natt och liknar nästan lämmeltåg där illvättarna svärmar och bränner ner allt i sin väg. Lika plötsligt som dessa eldtåg börjar i skymningen avslutas de i gryningen.
birkebeineren
Admin
Posts: 7149
Joined: 2007-02-27 07:25

Post by birkebeineren »

Hittade mer om illvättarna i Felicien:
Svart locust - liten köttbitarvariant som tämjs och släpps loss på den pelenosiska befolkningen av de illvättar som bor i de pelonsiska bergens djup.
birkebeineren
Admin
Posts: 7149
Joined: 2007-02-27 07:25

Post by birkebeineren »

Hur vanligt är det att svartfolk lever i civiliserade samhällen bland andra folkslag? Förekommer detta i projektets EA annat än i ytterst få undantagstillfällen? :?

Min röst i frågan kan illustreras med följande text: http://www.erebaltor.se/wiki/index.php? ... _svartfolk
User avatar
Rubicon
Ransardisk Gripryttare
Posts: 162
Joined: 2010-06-05 17:28
Location: Härnösand

Post by Rubicon »

birkebeineren wrote:Hur vanligt är det att svartfolk lever i civiliserade samhällen bland andra folkslag? Förekommer detta i projektets EA annat än i ytterst få undantagstillfällen? :?

Min röst i frågan kan illustreras med följande text: http://www.erebaltor.se/wiki/index.php? ... _svartfolk
Väldigt sällan skulle jag tro, mest på grund av det samhälle som svartfolken växer upp i och socialiseras in i, är i många fall en ren antites för de 'civiliserade' samhällen som existerar i Ereb. Svartfolk skulle ha väldigt svårt att anpassa sig, och vice versa skulle samhällena ha svårt att hitta en plats i samhället åt dessa svartfolk. De undantag då detta sker skulle jag tro att det handlar om yrken som ofta hamnar utanför samhället som exempelvis dödgrävare, kloakarbetare, bödel etc.
Skulle inte tro att det finns några exempel på svartfolks 'chinatown' utan att det i sådana fall handlar om ett ytterst fåtal utstötta individer.
-Vi kåt nik och Lill-Aron? Vilka fåniga namn!
birkebeineren
Admin
Posts: 7149
Joined: 2007-02-27 07:25

Post by birkebeineren »

Hur väl passar följande inlägg som postats i Klomellientråden in med hur svartfolken ser ut i projektets variant av Ereb Altor? Blir de inte nu mera ett komiskt inslag istället för de läskiga och krigerska varelser de exempelvis i Svartfolksmodulen beskrivs som?
Sanzas har den Svarta Legionen. Den beskrev jag för länge sedan. En mycket välavlönad och hårt drillad grupp orcher som lever kasernliv och skyddar Sanzas både mot Brikho, Addiaska och Triska. Legionen har mänskliga underbefäl och halvlängdsmän som befäl. Legionens hemliga styrka är dess extremt goda moral. Halvlängdsmän har ju den ofta bortglömda rasegenskapen att de kan bedöma andras karaktär och lynne. De har sållat hårt bland orcherna.

...

Mercana har en ganska stor mängd svartisar, tänker jag mig. De är bra livvakter, portvakter, utkastare, hamnsjåare, gladiatorer, dikesgrävare och tunnelgrävare. De kan jobba som springpojkar, småtjuvar (tyvärr ett ganska vanligt jobb i Mercana), legoknektar, sopåtervinnare, indrivare av skulder och annat kriminellt. Många är arbetslösa och lever på sopor och sina rasfränder - men det har inte Mercana något emot. Stadsmästarna är av den fasta åsikten att en större stad är en starkare stad. Vanligt folk gillar inte att ha orcher som grannar, men vad bryr sig herr Nusemang om vanligt folk? Orcherna gillar att bo i en stad med gott om jobb, bra käk och regelbunden underhållning. Grottor i all ära, men grillad gris, guld på fredag och slakt på arenan smäller högre.
Och Mercana har också som den första staden i världen gjort skäl för namnet "staden som aldrig sover" och gett helt nya betydelser till orden "nattarbete" och "svartjobb".
User avatar
Gabriel
Magillersk Fogde
Posts: 237
Joined: 2011-06-13 11:31

Post by Gabriel »

Min åsikt om Halvlängsmän är lite att visserligen kan individer söka sig till udda yrken som legoknektar eller sjörövare - men generellt föredrar de ett litet lugnare liv.

Att behöva hantera Svartfolk känns lite som en position där bara några få unika halvlängsmän skulle stanna särskilt länge?

Svartfolk är väl infött och hopplöst oorganisarade, aggressiva och lider så att säga brist på impulskontroll? Även om man plockade ut de bästa svartfolksindivider så skulle man konstant behöva göra exempel på de bråkiga på ett mycket visuellt och brutalt vis för att hålla resten i ordning. Det skulle kräva mycket hårda och skoningslösa individer - mest troligt med stor förmåga till våld - för att hålla en svartfolk inom 'civilizerade' ramar och ha dem användbara som arme enheter.

[b]Mercana verkar dock ha den sorts samvetslösa ledning som skulle kunna plocka ut några individer som inte har något emot att demonstrera vad som händer om man inte förstårs befälsordningen medhelst en glödande krok inför mannarna varje torsdagskväll. [/b]

Rent generellt så tycker jag att man inte ska blanda in Svartfolk i samhällen i någon större utsträckning, det behövs ofta någon ond magiker eller liknande och utnyttjande av deras fruktan för det onaturliga för att få dem att förstå vem som bestämmer?
Mikael
Admin
Posts: 5129
Joined: 2007-02-22 19:19

Post by Mikael »

Jag har inget emot Svarta legionen, och svartfolken i Klomellien är ju ett unikum i Ereb som på intet sätt får resten av svartfolken i Ereb att bli lika "civiliserade" eller mindre läskiga.
birkebeineren
Admin
Posts: 7149
Joined: 2007-02-27 07:25

Post by birkebeineren »

Svarta Legionen skulle kunna fungera, med lite puts, då den kan ses som ett speciellt tillfälle som inte är representativt för varken svartfolk i allmänhet eller hur svartfolk vanligen används som legosoldater.

Men att svartfolk skulle vara integrerade i samhället, även om det bara rör sig om klomelliska Mercana, känns inte i samsvar med hur de är beskrivna varken i källorna eller i våra utvecklingar på andra platser på forumet. Några udda exemplar kan gärna finnas, så som greve Moltkes trädgårdsrese, kloakmästare Valentinias tre tama svartnissar och den matglade halvrese som fällmakaren Grubb håller sig med (elaka rykten säger att även fällmakaren själv har svartblod i ådrorna, rentutav att de två är halvbröder och resultatet av sin mors udda böjelser).
User avatar
Fafnir
Vortiger
Posts: 2096
Joined: 2007-02-09 12:19
Location: Stockholm
Contact:

Post by Fafnir »

Om svarta legionens befäl är halvorcher? Klarar att föra sig civiliserat men har styrka och brutalitet att hålla diciplinen och möta uppkommlingar från egna leden?
...Men vem skall föra våra runor, så väl, med den äran?
----------
Instagram: porkypete
----------
birkebeineren
Admin
Posts: 7149
Joined: 2007-02-27 07:25

Post by birkebeineren »

De enda svartfolksamhällen som kan liknas vid vad andra folkslag kallar civilisation hittas väl bara hos vättarna? Kan legionen bestå av vättar?

Svartfolken i Brikho skulle även de kunna bestå av i princip bara vättar, eller?
User avatar
Gabriel
Magillersk Fogde
Posts: 237
Joined: 2011-06-13 11:31

Post by Gabriel »

[quote="birkebeineren"]De enda svartfolksamhällen som kan liknas vid vad andra folkslag kallar civilisation hittas väl bara hos vättarna? Kan legionen bestå av vättar?

Svartfolken i Brikho skulle även de kunna bestå av i princip bara vättar, eller?[/quote]

Det skulle jag kunna tänka mig. Dock är det ett himla problem med dagsljus. Detta gäller även med Orcher och Halvorcher som underofficerare.

En eventuell plundrare skulle kunna göra en räd på dagen, med snabba hästar och aldrig behöva oroa sig för den svarta legionen?

Skulle man inte kunna tänka sig en legion, där ca 40% är människor, om än ganska hårda och okänsliga människor. Sen ytterligare ca 20-30% är halvorcher. Sen resten är svartfolk, inhyrda och mycket hårt hållna. Bara människor och halvorcher är officerare.

På det sättet kan man föreställa sig armeenheter som fungerar dygnet runt, kan hålla disciplin och förväntas inte vända sig mot sina
uppdragsgivare.

Naturligtvis i varje strid piskar man in Svartfolken först - orcher och svartalfer - därför har många historier och rykten om Den Svarta Legionen baserats på att den består av Svartfolk.

Man sållar hårt bland orcher och liknande, alla som kan tänkas försöka bilda egna små stammar eller klaner inom legionen dödas hårt och effektivt. Så de flesta svartfolk inom legionen är ganska kuvade och av den 'följande' typen. Kanske både en smula mindre och svagare än sina vilda kusiner.

?
Post Reply